Menu Vind Restaurant
* donderdag 18 juni 2015 *

Smulpaapje eet bij - Turks restaurant Ali

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

reviewsponsoredcontent

Kindvriendelijk uit eten. Ik hou eigenlijk niet zo van die benaming. Wat er is toch ook geen volwassenvriendelijk uit eten? Tegelijkertijd zijn we vaak geneigd om bij kindvriendelijk uit eten (dat niet een pannenkoekenboerderij of iets dergelijks is) als eerste te denken aan Italiaans. Want welk kind houdt nou niet van pasta en Italianen zijn dol op kinderen. Toch?

Maar heb je wel eens gedacht aan Turks eten als je uit eten gaat met je kroost? Niet? Wij eigenlijk ook niet. Toch namen we de proef op de som en gingen eten bij Turks restaurant Ali in Amsterdam.

Turks uit eten

Als je in Amsterdam in de buurt van het Rembrandtplein uit eten wil ben je snel geneigd in de voor de hand liggende restaurants te gaan eten. Tipje mijnerzijds; loop even door richting de Utrechtsestraat. Op de hoek met de Herengracht ligt Turks restaurant Ali. Het grote bord op de gevel kun je niet missen. Met letterlijk open armen word je ontvangen. Genoeg tafeltjes binnen, maar met mooi weer kun je er ook heerlijk buiten zitten.

Anatolische keuken

Dat wij naast een Turks stel zit helpt bij het maken van de keuze wat we willen eten. We kijken de kunst gewoon af. De kaart is er overigens in drie talen. Turks, Nederlands en Engels. Op de kaart een enorme selectie aan Mezze (voorafjes) die ze ons op een groot dienblad ook komen laten zien en uitleggen. Het liefst had ik ze allemaal geproefd, want ze zagen er super uit.

We kiezen er uiteindelijk drie; twee koude en een warme. Onze dochter, die vanavond lekker met ons meegaat, eet gewoon mee. Dat kan ook prima, want de voorgerechten zijn er van mild tot pittig. De geitenkaas is haar favoriet. Dat er superverse, héérlijke broodjes bij worden geserveerd daar wordt niet alleen zíj blij van. Als mijn hele maaltijd eruit had bestaan had je me niet horen klagen!

Kindermenu op z’n Turks

De keuze voor ons eigen hoofdgerecht laten we aan Ali over. Er is teveel keuze en ik hou niet van kiezen ;-) Op de kaart overigens ook een kindermenu. Als ik er naar vraag legt de ober uit dat er gekozen kan worden uit een kleine köfte, lamsvlees of kipspies, die met aardappeltjes worden geserveerd. Ons dametje wil echter met ons mee eten, wat ook geen enkel probleem is. Er wordt qua kruiden rekening mee gehouden. Kijk daar hou ik van!

We krijgen een houten plank met verschillende soorten vlees, samen met brood, rijst en groene pepertjes. Een kleine salade erbij. Het blijkt meer dan genoeg. En hoewel het qua kruiden nog steeds in sommige gevallen best pittig is, valt het lamsvlees bij onze kleuter (en mij!) heel goed in de smaak. Dat vlees wordt overigens geroosterd boven een houtskool vuur (ik heb effe in de keuken gespiekt) en is daardoor lekker rokerig.

We zijn er nog niet!

Eígenlijk hebben we nu best al wel genoeg gegeten, maar we krijgen nog een dessert geserveerd. Traditionele Turkse toetjes, die naast héél erg lekker ook best wel machtig zijn. Maar we komen een heel eind ;-) Tipje dus als je er gaat eten, hou een plekje vrij voor het dessert

Conclusie

Wij werden aangenaam verrast. Niet alleen door de gastvrijheid, maar ook door de super kwaliteit van het eten. De reacties van Turkse volgers op mijn foto’s op Twitter en Instagram spraken boekdelen. We hebben echt heerlijk gegeten!

Daarnaast, áls er al zoiets bestaat als kindvriendelijk valt Ali zéker in die categorie. Heerlijk als een kleine gast voor vol wordt aangezien en er ook voor hen keuze is qua eten. Ali is dus niet alleen een aanrader voor grote, maar zeker ook voor kleine Smulpaapjes!

Deze review werd mogelijk gemaakt door Typhoon Hospitality en restaurant Ali, maar is een oprechte weergave van mijn persoonlijke ervaring.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier