Menu Vind Restaurant
* woensdag 3 oktober 2018 *

Resto VanHarte Cookoff 2018

Susan Aretz – Smulpaapje Nieuws

Er zijn van die dagen dat je je alleen maar nederig en vereerd kunt voelen als je ergens voor wordt uitgenodigd. En dit keer niet voor een sterrenperslunch, of een fantastisch ander food event. Nee, vandaag mocht ik onderdeel zijn van de jury die 10 teams aan vrijwilligers zou beoordelen op hun kookkunsten. En die kookkunsten vertoonden zij niet zonder reden.

Resto Van Harte, de organisatie waar deze vrijwilligers zich allemaal voor inzetten, verzorgt door het hele land culinaire ontmoetingen voor een ieder die daar behoefte aan heeft. Aan een praatje, aan een fijne maaltijd of gewoon om eventjes eruit te zijn. En voor dit prachtige doel mochten wij vandaag 30!!! gerechten proeven!

Jury RestoVanHarte 2018
De voltallige jury, vlnr Felix Wilbrink - ondergetekende - Hester Oppedijk van Veen - Jonathan Zandbergen

Wat doet Resto VanHarte

Nog even over deze fantastische organisatie. Jong of oud, arm of rijk, en uit welke windstreek dan ook: iedereen is welkom om bij Resto VanHarte te komen eten, of te komen helpen in de keuken of de bediening. Tot mijn verrassing ontdekte ik dat er in Leiden, letterlijk om de hoek van waar ik woon, iedere maandag een restaurantavond van VanHarte is. Zo dichtbij kunnen ze dus ook bij jou zitten. Kijk hier maar eens voor een overzicht

De Resto's worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van de vrijwilligers. En die vrijwilligers kookten dus vandaag, met hart en ziel, een driegangendiner dat wij als jury mochten proeven en beoordelen.

Cookoff 2018

Tien teams, vanuit het hele land, konden kiezen uit een box met ingrediënten en daar zelf een menu mee samenstellen. Met vrijwilligers uit Nederland, Syrië, Libanon, Iran en nog vele andere windstreken kun je je voorstellen dat de menu's zeer divers waren. Maar mijn hemel wat hebben we fan-tás-tisch gegeten!

RestoVanHarte tompoes_.jpg

Een Libanese stoofschotel, afgedekt met een zelfgebakken brood (zie hieronder). Een tompoes met een vulling van kardemom en gesponnen suiker (zie hierboven).  Gemaakt door vrijwilligers hé, geen professionele chefs, met beperkte middelen en in een minimaal tijdsbestek. Gewéldig!

RestoVanHarte libanees stoof.jpg

Maar er kon er uiteindelijk maar ééntje de winnaar zijn en dat was het team van Venlo, bestaande uit alleen maar vrouwen wisten zij met hun gerechten de jury te overtuigen. Nogmaals van harte!

Wat kun jij doen voor en met Resto VanHarte

Ik vond het ongelofelijk om dit mee te maken. Er wordt met zó veel liefde en inzet gekookt. Eten verbindt. Dat bleek ook vandaag weer. En dat is ook precies wat Resto VanHarte wil in de buurten waar zij actief zijn.

Ga er eens eten. Het kost je max € 7,- per persoon en met dat geld help je anderen, maar je eet er ook gewoon een avond geweldig voor. En wie wil dat nou niet?! Voor meer informatie check de website van Resto VanHarte.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier