Menu Vind Restaurant
* woensdag 21 maart 2018 *

Paasinspiratie 2018

Susan Aretz – Weekmenu's

pasen

Is Pasen het nieuwe Kerst? Geen idee. Maar het is wel duidelijk dat ook Pasen steeds meer draait om gezellig samen, family time en vaak wordt gecombineerd met wat lekkers op tafel. Voor ons is Pasen vooral een moment om lekker de ontbijt/brunchtafel te dekken en te genieten van een uitgebreid ontbijt.

En in dat kader maakte ik dit jaar, mede op jullie verzoek, lekker wat nieuwe recepten die je tijdens de Paasdagen kunt serveren. Ook de rest van het jaar lekker natuurlijk 😉

Ontbijten of brunchen

Voor het ontbijt bedacht ik een heel scala aan nieuwe recepten. Of je nu om 7u al aan de ontbijttafel zit  - “je krijgt er zoveel voor terug hé…” 😉 Of dat je er een brunch van maakt, deze recepten zijn gegarandeerd een succes. Want of à la minute te maken of lekker al de dag ervoor.

dutchbaby

Dutch Baby – een luchtige kruising tussen een pancake en een omelet, die je vult naar wens (nieuw)

Vega worstenbroodjes – maak ze de dag ervoor alvast klaar, even in de oven en klaar ben je! (nieuw)

Cinnamonsugar buns  - iets meer werk, maar iedere minuut waard als je ze vers uit de oven haalt (nieuw)

Lekker bij de koffie

En heb je nog niet genoeg (of al heel vroeg) ontbeten, dan is het tijd voor wat lekkers bij de koffie en/of thee. Ook daarvoor is er volop nieuwe bakinspiratie.

Limoencheesecake – Met een knapperige bodem en zoet/zuur zachte vulling op en top genieten! (nieuw)

Pretzelbloemen – Juist nu heb je tijd om lekker samen in de keuken te staan. Eetfreubelen zoals ik graag doe (nieuw)

Citroenbosbessencake – In een mum van tijd klaar en nét even anders dan een gewone cake (nieuw)

yoghurtcake citroenbosbes

Borreltijd

Op Smulpaapje vind je al een heleboel borrelhapjes, want die van de Kerstdagen zijn met Pasen natuurlijk net zo lekker. Of wat dacht je van deze hapjes…

Manchego kaaskoekjes – kaas en koekjes… meer aansporing heb je niet nodig toch?

Bacon & eisalade – want bij de Paasdagen horen eieren, vind je ook niet?

Zuurkoolkroketjes - als je de tijd hebt maak deze dan zeker. Daar ga je echt geen spijt van krijgen.

Aan taaaaaafel!

Persoonlijk hou ik het graag simpel met Pasen, juist omdat we vaak ’s ochtends al uitgebreid hebben ontbeten. Favorieten in deze tijd van het jaar zijn dan bijvoorbeeld:

Pasta met voorjaarsgroente & burrata - lekker licht en snel aan tafel.

Risotto met asperges - Pasen valt vroeg dit jaar dus of er al witte asperges zijn is even de vraag, maar met groene asperges net zo lekker!

Paella - wat dacht je ervan om een grote pan dampende Paell op tafel te zetten? Olé!

Meer recepten voor Pasen

Dit waren zo maar wat suggesties voor de komende Paasdagen. Volop nieuwe recepten dus, maar zoals je ziet staat de site door de jaren heen ook vol met gouwe ouwe en/of recepten die je wellicht nog nooit gemaakt hebt. Laat je verrassen, inspireren maar geniet vooral van dit lange weekend samen.

Nóg meer recepten vind je hier en hier. Fijne Paasdagen!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier