Menu Vind Restaurant
* dinsdag 23 juni 2015 *

No waste restaurant Instock geopend

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

Minder voedsel verspillen. Het is wat de initiatiefnemers van InStock voor ogen hadden toen zij een pop-up restaurant opende op het Westergasterrein. Met voedsel dat nog prima is, maar volgens wettelijke eisen niet meer verkocht mag worden, werd in het tijdelijke restaurant gekookt.

En dat sloeg aan. Er volgde een afhaalwinkel en een foodtruck. De tijdelijke locatie wordt nu omgezet in een permanent restaurant. Hoe gaaf!

Instock

Het restaurant wil meer zijn dan alleen een plek waar je voor een schappelijke prijs kunt eten. In het restaurant staat kennis over voedsel en eten als verbindende factor centraal, aldus het persbericht van Instock. Ondernemers uit de buurt krijgen er een podium en er zullen meer initiatieven zijn, zoals momenteel de expositie ‘The true size of food. Food is hierbij altijd het centrale thema.

Ontbijt, lunch en diner

Het café restaurant is 13 juni jl. geopend aan de Czaar Peterstraat 21 in Amsterdam en biedt iedere dag ontbijt, lunch en diner. Iedere ochtend rijdt een elektrisch wagentje langs een aantal Albert Heijn filialen. Daar staan de producten klaar, Die zijn niet over de datum, maar het gaat bijvoorbeeld om brood van een dag oud. Of groenten en fruit die net niet mooi genoeg zijn. Maar ook leveranciers aan supermarkten hebben soms restanten. Al deze producten krijgen bij InStock een tweede kans.

Initiatiefnemers

Selma Seddik, Bart Roetert, Merel Laarman en Freke van Nimwegen kwamen op het idee van Instock tijdens hun traineeship bij Albert Heijn. Zij werden geconfronteerd met het thema voedselverspilling en besloten samen een ondernemersplan te schrijven. Vervolgens kreeg het viertal alle vrijheid om dit plan vanuit hun dienstverband te realiseren. Het steunen van deze vorm van innovatie en sociaal ondernemerschap is nieuw binnen Albert Heijn.

Eten bij Instock

Je kunt vanaf nu terecht bij Instock. Meer informatie over het restaurant en reserveren kan via de website van Instock

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier