Menu Vind Restaurant
* woensdag 6 december 2017 *

Kerstdiner op school - makkelijke recepten

Susan Aretz – Smulpaapje viert kerst

kerst

Als je denkt dat het bedenken van een kerstmenu voor thuis al gedoe is, dan komt er ook nog eens het kerstdiner op school bij. Maar net als dat ik jullie graag op weg help met suggesties voor het kerstmenu, zo ga ik jullie dit jaar ook weer helpen met een aantal makkelijke recepten die je mee kunt nemen naar school.

In 'Wat lunchen we vandaag?' vind je volop recepten voor deze gelegenheid, maar als vervroegd kerstkadootje aan jullie zet ik er hier ook een aantal op een rijtje, plus een recept uit het boek. Alles voor een stressvrije kerst, vind je ook niet?!

Kerstdiner op school Smulpaapje
foto: Rinze Vegelien - styling: Alexandra Schijf (foto uit Wat lunchen we vandaag?)

Kerstdiner op school

Zoals je hierboven al ziet is er een heel scala aan opties voor makkelijke receptjes voor het kerstdiner op school. Een aantal ervan staan niet alleen in het boek, maar ook al op de site, zoals

De kerstboom van groente en kaas zoals je op de foto ziet, maak je heel gemakkelijk door plakjes komkommer, blokjes kaas, mini Tuc koekjes, rondjes watermeloen in de vorm van een kerstboom te leggen. Natuurlijk kan dat ook met allerlei andere, gezonde ingrediënten. Laat je fantasie de vrije loop!

WLWV_kerstmanbrownies

Kerstman brownies (uit Wat lunchen we vandaag?)

Wil je iets zoets mee naar school nemen, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan om iets te bakken dan heb ik mijn 'cheat recept' voor Kerstman brownies. Die zet je zó in elkaar!

Voor ongeveer 20 stuks:

1 zak minichocolademuffins (Bon Maman)
20 aardbeien
1 kuipje naturel roomkaas + merg van 1 vanillestokje erdoorheen gemengd

Snijd de bovenkant van de muffins er met een broodmes af. Smeer daar, rondom, een dun laagje van de vanilleroomkaas op. Snijd de aardbei door de helft en gebruik de bovenkant om, als een soort muts, bovenop de roomkaas te zetten. Met de punt van je mes doe je op de punt van de aardbei nog een klein beetje roomkaas. En klaar zijn je smakelijke kerstmannen!

Meer inspiratie voor het kerstdiner op school

Wil je nog meer inspiratie voor het kerstdiner op school. Vorig jaar zette ik nog een aantal andere recepten van de site voor je op een rijtje. Wie weet vind je er iets lekkers tussen. En anders is er natuurlijk altijd mijn boek nog ;-)

Eén reactie

Reactie van Jeltje

Wat een geweldig leuke receptjes. Vooral de kerstmannetjes vind ik leuk. Bedankt voor het delen. Groeten en fijne feestdagen. Jeltje.

Reactie formulier