Menu Vind Restaurant
* donderdag 15 februari 2018 *

In de keuken van... Just Meet Leiden

Susan Aretz – Smulpaapje Nieuws

Nadat ik ooit met de hele kleuterklas van onze dochter mocht eten bij een echt restaurant, ging ik vandaag met de kookclub van de BSO van onze dochter (die inmiddels 7,5 is) een kijkje nemen in een echte restaurantkeuken.

Want iedere week kookt de kookclub in de BSO samen een gerechtje. Wisselend hartig en zoet, maar ze doen alles zelf. Van receptuur lezen, tot afwegen, snijden en in de oven zetten. Een geweldige manier om, onder begeleiding!, te leren koken.

Just Meet keuken.jpg

Kijkje in de keuken met kookclub

Om te zien hoe het er in een professionele restaurantkeuken aan toe gaat vroeg de eigenaresse van de BSO mij of ik een restaurant wist waar dat (in Leiden) zou kunnen. En dat was niet zo moeilijk. Want bij Just Meet komen wij zelf niet alleen heel graag, ze zijn Smulpaapje proof én ons meisje mag er altijd in de keuken helpen als we er eten. De chef weet als geen ander hoe hij met kleine gasten om moet gaan.

Just Meet

Super tof dus dat we welkom waren vandaag om een kijkje te nemen. Met een behoorlijke groep kinderen was het best spannend en druk. Maar iedereen heeft echt genoten van dit culinaire uitje. In de keuken werd uitgelegd wat de verschillende onderdelen zijn waar er gewerkt wordt. Waar de voor- hoofd en nagerechten gemaakt worden. En wat voor soorten vlees zijn er nou eigenlijk en van welk dier komen die.

Just Meet messen.jpg

Keukenervaring

Daarna werd in het restaurant uitgelegd hoe je een tafel dekt en waarom er zoveel bestek ligt. Maar ook wat er in een rijpingskast gebeurt met het vlees. En omdat de chef als hobby messen verzamelen heeft, mochten de kinderen ook nog de hele collectie steak messen bekijken, waar klanten hun vleesmes uit mogen kiezen voor de avond. Tot slot werd er ook nog een hapje geproefd en afgesproken dat de héle kookclub een keer komt eten. Wat een ervaring!

Just meet proeven.jpg

Dank je wel Just Meet en alle personeel voor jullie gastvrije ontvangst. Het was een onvergetelijke ervaring!

Eén reactie

Reactie van Thea

Het verbaast me niets, dat Just-Meet een klasje kinderen een rondleiding geeft in hun mooie open keuken . Als ik er wel eens ga eten , is het personeel allemaal reuze vriendelijk en geven de beste adviezen wat te drinken bij welk gerecht. Waar vind je dat nog?

Reactie formulier