Menu Vind Restaurant
* vrijdag 16 oktober 2015 *

Good Food Kookboek

Susan Aretz

Vandaag is het wereldvoedseldag. Ook de dag dat het nieuwe Good Food Kookboek verschijnt. Per verkocht boek kunnen 40 maaltijden gegeven worden aan kinderen in Malawi, een van de armste landen ter wereld en dus daar waar het héél hard nodig is.

Een project waar Smulpaapje heel graag aan heeft mee gewerkt! En met mij nog 49 andere enthousiaste chefs, BN'ers en Foodies.

Good Food en Smulpaapje

Wat kookt een topkok voor z’n gezin? En wat maken bekende foodies thuis voor vrienden? Die 50 watertandend lekkere én makkelijke recepten zijn verzameld in één kookboek. In het boek vind je een spiksplinternieuw recept dat door mij is bedacht en door Good Food práchtig op de foto is gezet. Maar Smulpaapje is niet de enige die belangeloos heeft meegewerkt. Illustere namen als Erik van Loo, Ron Blaauw, Julius Jaspers maar ook Guus Meeuwis, Gerard Ekdom en foodies Denise Kortlever, Monique van Loon en Francesca Kookt. Alle recepten (50! in totaal) in het boek zijn met liefde uitgezocht en stuk voor stuk heerlijk.

Wat gebeurt er met de opbrengst?

De netto opbrengst van de verkoop van het Good Food Book gaat naar de wereldwijde actie ‘Zero hunger!’ van het World Food Programme (WFP), onderdeel van de Verenigde Naties. Dit houdt simpelweg in dat voor ieder verkocht Good Food Book 40 kinderen in Malawi een voedzame schoolmaaltijd krijgen. Dit is voor veel ouders een reden om hun kinderen naar school te laten gaan in plaats van hen te laten werken. Bovendien helpen de voedzame maaltijden de kinderen zich te concentreren op school.

Twee vliegen in één klap dus. Eten én onderwijs. Dáárom is het Good Food Book het ‘aller- aller- allergoedste’ kookboek van Nederland!

Draag jouw steentje bij

Laten we wel wezen, dit boek wil je hebben. Dus is nu de tijd dat jij joúw steentje bijdraagt. Koop het boek, voor slecht € 14,99, en je hebt een uniek kookboek in handen, waarmee je ook nog eens iets goeds voor 40! anderen doet. En naast dat je het voor jezelf koopt, kun je het natuurlijk ook cadeau geven. De feestdagen komen er tenslotte aan ;-) Het is overigens ook een prachtig relatiegeschenk om te geven. Kortom, er zijn redenen te over om nú tot aanschaf te gaan.

Verkoopinformatie

Het boek koop je via de site van Fdbck, de organisatie achter Good Food kookboek. Koop jouw exemplaar hier of bestel het via bijvoorbeeld Bol.com
Nieuwsgierig en alvast een sneak peek? Hier vind je een aantal van de recepten
 

Winactie (gesloten!)

Natuurlijk koop je het boek zelf al, dus die geef ik niet weg. Wel mag ik 4 super leuke shoppers kado doen. Twee van beide, die je boven op de foto ziet. Hoe gaaf zijn die?! Laat mij in een reactie onder dit bericht weten waarom jij een van deze foodie bags zou willen winnen.
 
Uit alle reacties kies ik de leukste,liefste of meest originele. Natuurlijk mag je ´m ook voor iemand anders winnen, vertel dan waarom diegene een shopper verdient. Je kunt meedoen tot en met zaterdag 24 oktober aanstaande 23.59uur. De winnaars maak ik zondag 25 oktober via onze Facebookpagina bekend. Succes!

13 reacties

Reactie van Arianne

Graag wil ik de tas winnen voor mijn nichtje Elisabeth. Zij is een mega foodie en elke week wisselen we mails uit met wat we eten, waar het kopen, recepten etc. Zij zit nu even in een rotsituatie omdat haar relatie uit is en ik weet zeker dat ik haar kan opvrolijken met zon leuke "foodie bag".

Reactie van Inge

Ik probeer altijd tasjes in winkels te vermijden door mijn eigen shopper mee te nemen. Maar soms moet je onverwachts nog wat halen en dan heb ik mijn shopper van riet niet bij me. Deze shopper prop je gewoon altijd lekker in je handtas en dus nooit geen plastic zakken meer kopen of aannemen :-) Bovendien laat ik graag zien dat niet alleen de buitenkant verantwoord en mooi is maar ook wat ik er in vervoer. Ikies nl waar mogelijk voorverantwoorde biologische voeding en eco producten. Kom maar op met tasje nr. 2! I'll spread the word :-)

Reactie van Lies

Zo mooi en handig! Je kunt nooit genoeg linnen tasjes hebben :-)! Vooral omdat linnen tasjes eigenlijk altijd net te klein zijn, en deze echt een beter formaat hebben, daar passen lekker veel boodschapjes in :-)

Reactie van Hanneke

Met deze toffe shopper kan ik zeker de blits maken in onze buurtsuper!

Reactie van Anneke

Om aan een lieve vriendin te geven die dol is op koken (en jouw kookboek maar blijft 'lenen', hihi)

Reactie van Amanda

Ik woon sinds kort op mezelf en kwam erachter dat een goede boodschappentas essentieel is. Die heb ik natuurlijk nog niet, haha. Fingers crossed!

Reactie van Laura

Ha Susan,

Dat boek is inderdaad al gearriveerd, wederom een prachtige uitgave. Die tas... waarom? En dat vraag jij aan ons?;-) Ze zijn echt mooi, past perfect bij de inhoud die zo goed als altijd in mn tassen zit.. slentert lekker mee over de markt.. ze zijn groot.. [perfect!] ..en tassen kan je er immers nooit genoeg van hebben. Zoiets?

Groetjes, Laura

P.s. de bovenste is mijn favoriet:)

Reactie van Sandra

Eh...ik wil hem eigenlijk gewoon voor mezelf! Ik struin graag door de supermarkt naar ingrediënten voor de smulpaapje recepten. Het Limburgs stoofvlees is inmiddels familie favoriet! Een grote tas is dus ideaal voor de boodschappen!

Reactie van Fleur Goudriaan

Ik ben al een tijdje steeds meer op weg in minimalistischer en duurzamer te leven. Deze shopper past perfect in mijn persoonlijke "missie"! Leuk!

Reactie van Jasmijn Raad

Ben zo blij dat ik tegen dit artikel gelopen ben, wat een super foodie bag. Ik woon zelf in Amsterdam en ga iedere dag op de fiets met mn linnen totebag boodschappen doen. Eigenlijk is deze gewoon te klein. De foodie bag die je kunt winnen is voor mij de ultimate shopper, zo te zien kan er een hoop in. Geen gedoe meer met meerdere tassen, gewoon 1 mooie shopper, zou super zijn!

Reactie van Yvette

Omdat iedereen mag zien dat ik voor de good stuff ga! Boodschappen doen was nog nooit zo stylish.

Reactie van Leila

Ik vind de 'foodie bag' echt geweldig. Dat is nou echt tas voor mij, haha! Ik sta erom bekend dat ik zoveel van eten hou en als ik dan met zo'n tas aankom, is dat natuurlijk wel heel grappig. Ik doe dus graag mee.

Reactie van Kirsten

Mijn beste vriendin Silvia heeft dit jaar tijdens mijn ziekte constant voor me gezorgd. Haalde fijne herinneringen voor me op, zorgde voor lekker eten. (Deed ook de boodschapjes) Wat hebben we samen gehuild en gelachen!! Het was een emotionele rollercoaster waar we samen toch maar mooi uitgekomen zijn. Deze prachtige shoppers zou ik graag aan haar kado doen. Niet dat ze nog voor mij naar de winkel moet gelukkig. Maar foodshoppen in stijl is wel héél erg leuk & ze verdiend het echt!

Reactie formulier