Menu Vind Restaurant
* maandag 14 september 2015 *

Eetsouvenirs - uit Duitsland

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

eetsouvenirs

Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over foodshoppen in het buitenland. De vorige keer kwam Engeland aan bod. Dit keer reizen we af naar onze Oosterburen.

Tijdens een dagje uit in onze zomervakantie werd ik wéér verrast door de fantastische prijs/kwaliteitsverhouding van boodschappen doen in Duitsland. Wil je een betaalbaar dagje foodshoppen, dan is de grensstreek een absolute aanrader. Dit belandde er in mijn karretje..

Eetsouvenirs uit Duitsland

Bier

Je verwacht het niet. Ja, tuurlijk wel. Duitsland is hét land voor bier. Kratten vol staan er opgestapeld met ontelbare soorten bieren. Wij zagen Oktoberfest bier, maar ook heerlijke witbiertjes. Een walhalla als je van dit heerlijke gerstennat houdt!

Vruchtensappen

Naast de bekendere vruchtensappen (soms ook gemixd met bronwater, zoals Apfelschorrel) kennen ze ook sap van bijvoorbeeld zure kers. Die namen wij mee, net als wortelsap en bietensap. Lekker door groenteshakes, of in smoothies.

Chocola & koek(jes)

Ook dit is een redelijke open deur maar de schappen met chocola en koekjes zijn gigántisch. Natuurlijk de bekende Milka en Ritter (waarvan die met marsepein stiekem mijn favoriet is) Maar ook Lindt ligt hier gewoon in de supermarkt, in de meeste mooie smaakcombinaties denkbaar. En qua koekjes, jeetje wat een keuze. Wij gaan altijd voor de mini’s van Leibniz, maar er is keuze te over!

Drogisterij artikelen

Hoe het kan weet ik niet, maar wat een prijsverschil met Nederland. Tandpasta, shampoo, douchegel. Het is allemaal schrikbarend (in de goede zin) goedkoper dan in Nederland. De set drogisterij artikelen die ik kocht bleek bij narekenen bijna 40% goedkoper dan wat ik er in Nederland voor zou hebben betaald. Slim moment dus om even wat voorraad in te slaan!

Playmobil

Niet in de supermarkt, maar kom je langs een speelgoedwinkel en houden jouw kinderen van Playmobil dan kun je dit in Duitsland vele malen goedkoper kopen. Koop ook wat kleine verpakkingen voor al die verjaardagsfeestjes die nog komen, of  sla alvast in voor de feestdagen. Het is de moeite waard!

Brood

Oh hemeltje, en het brood in Duitsland. Loopt willekeurig welke bakker dan ook binnen en de geur van vers brood komt je tegemoet. Donkere desembroden, een geweldige selectie aan roggebroden. Natúúrlijk duitse kaiserbroodjes. Maar ook het gebak. Het is een feest om hier je brood in te kopen (en in te vriezen, dus neem er gerust eentje extra mee)

De lijst is eindeloos

En zo kan ik nog wel even doorgaan, want denk ook eens aan chips (ook hier weer gekke smaken zoals bijvoorbeeld Curryworst), lékkere knakworst in pot (of vers, nóg lekkerder), typisch Duitse pasta’s (Spätzle), een keur aan vleeswaren of broodmixen. De Duitse supermarkt is een feestje én ook nog eens super betaalbaar!

Wat neem jij mee?

Maar nu ben ik natuurlijk héél erg benieuwd of ik de enige ben die zo blij wordt van al die andere buitenlandse producten. Wat is jouw ultieme buitenlandse eetsouvenir?!

 

2 reacties

Reactie van ky

Bij asperges tijd heb je in Duitsland lekkere hollandaise saus met citroen. Veel frisser dan die zware variant. En Letters vermicelli, smurfen soep (pakje) kan mooi als basis voor andere soepen.

Reactie van Liesbeth Willemars

Heel erg blij wordt ik in Duitsland van de zwetschgen (kleine puntige pruimen om te koken/bakken/jam maken) Heerlijke zoete mosterd Grote zakken met amandelen/hazelnoten Oei, ik moet hoognodig weer die kant op;-)

Reactie formulier