Menu Vind Restaurant
* donderdag 27 juli 2017 *

Eetsouvenirs - Oostenrijk

Susan Aretz – Smulpaapje ontdekt

eetsouvenirsoostenrijk

Terwijl ik dit artikel schrijf zit ik in het zonnetje op het balkon van ons Oostenrijks appartementje. Met op de achtergrond het geluid van de beek, en als uitzicht de machtige bergen waar we al menig wandeling hebben gemaakt.

Wegens onweer vanmorgen toog ik richting de supermarkt om alvast een aantal van de souvenirs te kopen voor thuis. Eetsouvenirs welteverstaan, want dat zijn nou eenmaal mijn lievelingssouvenirs 😊

Wat neem je mee uit Oostenrijk?

Dat vroeg ik gisteravond, voordat ik mijn eigen inkopen zou gaan doen. Nieuwsgierig als ik ben naar wat anderen zouden meenemen. Dit waren een aantal van de antwoorden; Alma Krauterschatz, Oostenrijkse bergkaas (en ik kan je vertellen, die is echt super lekker!) Gurktaler, een kruidenbitter typisch voor Oostenrijk, het recept voor Kaiserschmarrn (die gelukkig al een tijdje op Smulpaapje staat) en nog een aantal van de dingen die ik zelf al van plan was te kopen.

Drankjes_Oostenrijk

Grüner Veltliner

Je kunt niet uit Oostenrijk weggaan zonder de Grüner Veltliner geproefd te hebben. En als je je lievelings hebt gevonden neem je die mee. In mijn geval eentje die ik bij de Lidl kocht en zo schandalig goedkoop én lekker bleek (nog geen € 3,- per fles) dat er een doosje nu in Leiden staat.

Alcoholvrije Radler

Maar ook als je geen alcohol wilt/kunt drinken kun je in Oostenrijk je hart ophalen, getuige het treetje alcoholvrije Radler dat in onze achterbak belandde. Goed op smaak, gemaakt met prima alcoholvrij bier. Een fijne alcoholvrij alternatief voor zijn overigens ook meer dan smakelijke alcoholbevattende broertje!

Almdudler

Ik wist niet wat het was, tot ik een klein flesje kocht om te proberen wegens nieuwsgierig. Het blijkt een wintersportfavoriet te zijn, deze kruidenfrisdrank. We namen een fles mee voor naar huis. Lekker & verfrissend!

Limonadesiropen

We hebben inmiddels een collectie buitenlandse limonadesiropen en ook uit Oostenrijk namen we er weer mee. Voor nog heel lang limonadeplezier thuis!

Schnapps

Hoewel ik niet zozeer van de sterke drank ben, kreeg ik menigmaal het advies om toch echt een flesje mee naar huis te nemen. Een borrel, maar in dit geval dus met hazelnoten. De fles ging dicht mee naar huis, dus thuis binnenkort eens proberen of iedereen gelijk had 😉

Brood_oostenrijk

Apfel Dunkel brood

Ik kocht dit brood, puur op uiterlijk, in Bregenz en instant liefde, want zó lekker! Dus op de dag van vertrek nog een keer naar de lokale bakker om een aantal broden in te slaan, om thuis in te vriezen. Een heerlijk, donker brood, dat wat wegheeft van roggebrood maar veel smaakvoller is.

Kruidenierswaren_Oostenrijk

Spätzle

Binnenkort ga ik thuis aan de slag om zelf verse spätzle te maken (recept volgt natuurlijk) maar ik kocht ook een tweetal gedroogde varianten, zodat we thuis nog een keer kunnen genieten van kaasspätzle, zoals ik tijdens de vakantie maakte.

Eetsouvenirs uit Oostenrijk

En dan belandde er ook nog Mozart Kugeln, verschillende soorten jam, geroosterde pruimencompote, dragonmosterd, toffe smaken Fishermans Friends en kruidenzout in onze kofferbak. Mee naar huis, om daar verder te genieten van al het heerlijks dat Oostenrijk te bieden heeft!

Meer eetsouvenirs, uit o.a. Duitsland, Frankrijk,, Italië en Engeland vind je al op Smulpaapje. Wat zijn jouw favoriete producten om van vakantie mee naar huis te nemen?

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier