Menu Vind Restaurant
* vrijdag 12 december 2014 *

Een kijkje in de keuken - deel VII

Susan Aretz

Na maanden er naar toegeleefd te hebben en na twee idioot hectische weken hebben we vandaag, officieel, kunnen roepen ‘it’s a wrap!’. Het zit er op!

Alle gerechten, oké bijna alle gerechten, uit het boek staan op de foto. En m´n meissie, en ik. Maar daarover zodadelijk meer!

Koken als een malle!

Had ik al gezegd dat onderschatting wel één van mijn kerncompetities is? Nou, dat was het voor deze twee weken zeker. Vijftien gerechten per dag zijn er op de foto gegaan. Soms wel twintig. En al die gerechten zijn gekookt. Met hulp gelukkig. Heel veel hulp. Zonder mijn lieve hulpkoks hadden we het nooit gered. Dank je wel Jessica, Annick, Nanette, Jonna, Reny, Alexandra, Dennis, Temon! En alle gerechten zijn op de foto gegaan zoals ze uit de pan/oven kwamen. Geen trucs, geen haarlak voor glans. Puur natuur!

Styling en fotografie

Maar omdat we natuurlijk wel heel graag willen dat jij van de foto’s zin krijgt om te gaan koken moeten die gerechten natuurlijk wel mooí op de foto. Laat dat maar over aan Alexandra. Foodstyling is echt een vak apart. En Alex beheerst dat als geen ander. Met pincet, wattenstaafje en een scherp oog wordt de paprika nog net iets verschoven of verlegd. Gaat de atjar in een mooi bakje. En is het eindresultaat prachtig. Niet in de laatste plaats ook omdat Simone alles prachtig vastlegt. Food fotografie, ga er maar aan staan. Mijn petje af voor beide dames. Jullie gaan het zien straks!

 

Het gezicht van Smulpaapje

Hoewel ik geen enkele ambitie had om zelf ook op de foto te gaan vond iedereen wel dat Smulpaapje smoel moest krijgen. En ja, ik ben wel de persoon achter Smulpaapje. Nu dus ook het gezicht ván Smulpaapje. Want ook mij ga je meerdere keren in het boek terug zien. Net als m´n lieve meissie, de reden dat Smulpaapje er überhaupt is! Wat een feest om samen met haar op de foto te gaan. Super trots op deze prachtige kleuter!

And now we wait

Mijn werk zit er voorlopig op. De recepten zijn geschreven, de teksten zijn klaar, de fotografie ook. Wat er verder nog gebeurt? Vormgeving (héél belangrijk en gaaf ook!), drukproeven, check en dubbel check en dan gaat het ergens in maart naar de drukker. En dan….. dan kan ik jullie eíndelijk het eindresultaat laten zien van al deze maanden werk. Ik verheug me er enorm op, ik hoop jullie ook!!

3 reacties

Reactie van Marianne

Verheug me er zeker op! Ook al heb ik niet veel tijd om te koken, ik doe altijd met veel plezier inspiratie op op je website! Je boek lijkt me geweldig! En met een zoon van 3 (bijna 4 zoals hij zelf zegt) en een zoon van bijna 1 heb ik nog jaren voor (en met!) Kleine kinderen voor de boeg. Gefeliciteerd met je succes!

Reactie van Diantha

Met zo'n topteam kan t niet anders dan geweldig worden!

Reactie van Marian

Het was zeker hard werken! Maar leuk om er een stukje van te zien.

Reactie formulier