Menu Vind Restaurant
* dinsdag 28 januari 2020 *

Acht jaar Smulpaapje

Susan Aretz – Smulpaapje Nieuws

terugblik

Deze week is het acht (8!!!) jaar geleden dat ik met Smulpaapje begon. Ik dook even de archieven in. Wat een te gekke mensen zijn er op mijn pad gekomen in die jaren... En wat zijn onze levens veranderd in die tijd.

En niet alleen dat. Wat zijn er een hoop te gekke dingen gebeurd in de afgelopen acht jaar. Ik zet een aantal hoogtepunten en een heleboel foto's op een rijtje…

Hoe Smulpaapje begon ?

Een tweet, reacties en uiteindelijk een paginagroot artikel in het AD. Dat is hoe in 2012 Smulpaapje begon.

start smulpaapje_tweets

AD2012 foto.jpg

Van hobby naar serieuzer werk

Waar Smulpaapje eerst echt een hobbyprojectje was, werd het al gauw serieuzer en hield ik in 2013 een crowdfunding om een professionelere site te kunnen bouwen. Die er uiteindelijk ook kwam. De hall of taste is nog steeds een dankjewel aan iedereen die daar aan bijdroeg.

crowdfunding Smulpaapje opzet nieuwe site Smulpaapje 2014

Wat eten we vandaag?

Na een ontmoeting met Annabel Langbein kwam ik in gesprek met Unieboek Spectrum. Roep je dromen hardop is altijd één van mijn motto's geweest. En dat resulteerde in mijn eerste boek Wat eten we vandaag? waar ik in 2014 aan begon en dat in 2015 uitkwam. Ik werkte op dat moment nog steeds als social media adviseur overigens. Van dat boek werden ruim 6.000 exemplaren verkocht.

Susan_AnnabelLangbein.jpg Annabel Langbein_SusanAretz

Mooie ontmoetingen

2014 was ook het jaar dat ik een dag minder ga werken om me meer op Smulpaapje te kunnen focussen én ik een van mijn culinare helden ontmoette, Donna Hay

Susan en Donna Hay 2014.jpg

maar het is ook het jaar dat ik samen met foodie collega's Francesca, Marjolein en bakkertje zelf Edwin een kookdemo gaf

kookdemo Smulpaapje

en prachtig op de foto mocht voor een artikel in Flair.

het is ook het jaar dat ik start met een wekelijkse column/recept voor Vrouw van Telegraaf

Kidslunch in 2015

Een van de vele hoogtepunten van de afgelopen acht jaar is zeker weten de kidslunch die Francesca Kookt en ik samen bij Niven organiseren.

Van hobby naar full time baan

In 2016 weer een mijlpaal als ik de stap neem om van Smulpaapje mijn full time baan te maken. Ontzéttend spannend. Maar met prachtige projecten zoals een voedingseducatieprogramma op een school in Amsterdam. Alles waarom ik ooit met Smulpaapje ben begonnen. 

Samen met collega en inmiddels goede vriend Hidde de Brabander sta ik op het podium als ik de presentatie verzorg in de keuken van De Tasty

De Tasty_Hidde.jpg

Wat lunchen we vandaag?

In 2017 verschijnt dan mijn tweede boek, Wat lunchen we vandaag? en tijdens de boeklancering wordt het eerste exemplaar in ontvangst genomen door Jochem Myjer.

het is ook het jaar dat ik start met mijn interviewreeks 'In de keuken met...' waardoor ik nog meer van mijn culinaire helden ontmoet en spreek over wat hen drijft.  

en ik ontmoet een van mijn buitenlandse culinare voorbeelden, Nigella Lawson

Susan Aretz op televisie

Het is ook het jaar dat ik voor het eerst met mijn boek op televisie ben en live in de uitzending mag koken bij Koffietijd, samen met Quinty Trustfull.

Smulpaapje bij Editie NL

Het zal niet de laatste keer televisie zijn, want Editie NL maakt in 2018 met ons een reportage over uit eten met kinderen en we filmen daarvoor bij restaurant Rijks, van Joris Bijdendijk. Zó tof!

Wat gebeurt er nog meer in 2018

2018 is ook het eerste jaar dat ik de Kids kitchen op Taste of Amsterdam verzorg. En het jaar dat ik start als ambassadeur voor Zespri. Omdat ik merk dat er meer in het leven is dat Smulpaapje is dit ook het jaar dat ik, puur hobbymatig nog, start met Carpefckndiem.nl. Maar ja... we weten allemaal hoe mijn hobbies de neiging hebben om uit de hand te lopen...

2019 is het jaar dat alles samen komt

Boek drie wordt aan het begin van 2019 geboren. Tenminste het plan ervoor, want het komt uiteindelijk in september pas uit. Maar 2019 is daarmee ook meteen het meest hectische en hysterische jaar sinds ik gestart ben met Smulpaapje. Alles komt samen dit jaar. 

Ik start als ambassadeur van NEFF en ga voor hen gedurende het jaar verschillende filmpjes maken, onder meer samen met Hugo Kennis. Een te gekke samenwerking, die volledig past bij onze nieuwe keuken die dat jaar in onze keuken komt.

Taste of Amsterdam x Smulpaapje

Ook dit jaar verzorg ik, nog groter en beter, de kinderkookworkshops tijdens Taste of Amsterdam.

Borreltijd een groot succes

Mijn derde boek - Borreltijd - is een groot succes. Nog geen 3,5 week na verschijnen kunnen we al gaan bijdrukken voor de tweede druk. De hoeveelheid publiciteit die het boek krijgt is gewéldig en ongekend. Ook nu mag ik weer op televisie koken, bij zowel Tijd voor Max als in de keuken van lieve Hugo, bij 5 Uur Live.

Plannen voor 2020

En dan is het gewoon al weer 2020. Hoe bizar hard is de tijd gegaan en wat is er ongelófelijk veel gebeurd in die acht jaar. Dit jaar staat in het teken van de samensmelting van Smulpaapje en Carpefckndiem op één site. Ik ben momenteel hard bezig om te zorgen dat je straks op SusanAretz.nl alles vindt waar je blij van wordt. Zodra die site helemaal klaar is (nu vind je daar nog mijn portfolio) hoor je dat natuurlijk.

Achter de schermen ben ik volop bezig met een aantal andere projecten waar ik je op dit moment nog niet zo heel veel over kan vertellen. Maar ik zit niet stil, dat moge duidelijk zijn.

Voor nu, dankjewel voor het mee terug kijken op acht te gekke jaren. Dankjewel aan íedereen die daar een rol in heeft gespeeld. En dankjewel aan jou, lezer, voor het blijven volgen en lezen van alles wat ik doe en maak gedurende al die jaren. Mede met dank aan jou heb ik de tofste baan ter wereld!

liefs,

Susan

 

 

4 reacties

Reactie van Marjon

Zo, vrouw, wat een achtbaan is het geweest! En ja, ik ben een van de regelmatige gebruiksters van jouw recepten én eigenaar van je eerste boek! Ga lekker door zo, je bent heerlijk bezig!

Reactie van Mariken

Gewoon ❤ voor jou

Reactie van Femke

Ik ben benieuwd naar wat er komen gaat! Ik hoop wel dat je pompoen/tomaat/venkel-pasta te vinden blijft op je nieuwe site, net als de paddenstoelenragout. Beide zijn bij ons een groot succes. Wel grappig dat er tegenwoordig op Smulpaapje nauwelijks nog restaurants op staan, waar dat in het begin heel anders was. Zo heb ik je site ooit gevonden 😊

Reactie van Smulpaapje

Dankjewel voor jullie reacties. Word ik altijd blij van! @Femke Kopieer voor de zekerheid de recepten. De 500 best bekeken recepten gaan mee, maar weet niet uit mijn hoofd of deze erbij zit. Maar super om te horen dat ze zo'n succes zijn. De restaurants worden het minst van alles bekeken (ze staan nu nog wel op de site) dus die gaan niet mee straks (muv de reviews). Zo verandert er in acht jaar inderdaad het nodige. Maar de toekomst biedt weer volop andere kansen!

Reactie formulier