Menu Vind Restaurant
* maandag 21 september 2015 *

5x gerechten met kaas

Susan Aretz

kaas

Ik ben met recht een kaaskop te noemen. Vers brood van de bakker, lik gezouten roomboter en dan goede boerenkaas erop. Mmmm, niks meer aan doen. Maar je kunt met kaas meer dan het alleen op je brood, of uit het vuistje eten.

Ik hou van boerenkaas. Lekker veel smaak en in alle varianten te krijgen. Ik zou ook niet één favoriet kunnen noemen. Want van graskaas (héél jong en romig) tot oude boerenkaas (lekker pittig en brokkelig), voor ieder moment is er wel een lekkere kaas te koop. Mijn 5 favoriete gerechten met kaas zet ik voor je op een rijtje!

Kaasfondue

Wat is er lekkerder dan zo, gewoon kaas uit het vuistje. Gesmólten kaas! Nu we richting het najaar gaan kan het mij niet nat en guur genoeg zijn, om maar een reden te hebben voor kaasfondue. Maak het eens met geitenkaas, of direct in een uitgehold brood!

Kaas en hartige taart

Iedere hartige taart wordt lekkerder van de toevoeging van kaas. Dat kan zijn als extra, in de taart, zoals bij deze hartige taart met courgette & gorgonzola. Maar gebruik het eens als uitgangspunt voor de taart zelf, zoals deze geweldige Cheddartaart met gekarameliseerde ui.

Tosti’s

Geen tosti is compleet zonder goed wat kaas, die lekker kan smelten. Maar heb je al eens een tosti gemaakt met geitenkaas? En hier hebben we zelfs 4x een verrassend tosti recept voor je. Welke maak jij het eerst?

Kaassnacks

Dat kaas veelzijdig is blijkt wel uit alle hapjes die je met kaas kunt maken. Borrelhapjes bijvoorbeeld. Maar denk ook eens aan kaasstengels, voor bij de soep. Ook lekker in de lunchtrommel trouwens!

Kaaskroketjes

Als je het aandurft om kroketjes zelf te maken, dan zijn deze kaaskroketjes een échte aanrader. Lekker bij de lunch, of bij de borrel. En makkelijker dan je denkt!

Kaas koop je bij de kaaswinkel

Wat mij betreft koop je kaas nooit in de supermarkt, maar altijd bij de kaasboer en/of de gespecialiseerde kaaswinkel .Veel kaaswinkels hebben tegenwoordig ook een webshop, zodat al dat lekkers gewoon bij je thuis wordt bezorgd. Mijn favorieten zijn De Kaazaak (ook een geweldige winkel in Bleiswijk) en De Lekkerste Kaas (ook op de markt in Haarlem!).

Primeur!

En ik mag ook een primeur verklappen, want als het al geen feest was om bij Foodelicious te winkelen is het dat nu helemaal. Vanaf medio oktober komt er in de winkel op de Mariniersweg in Rotterdam een goedgevulde kaascounter bij met allemaal prachtige kazen. Ik verheug me er nu al op!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier