Menu Vind Restaurant
Onze derde week thuis - Corona update

Onze derde week thuis - Corona update

Ik schrijf deze update nu al voor de derde keer en het wordt bijna onderdeel van mijn wekelijkse routine. Een routine die zo ontzettend veranderd is in een paar weken tijd. En tegelijkertijd ook helemaal niet moet ik zeggen.

Ups & downs horen er altijd al wel bij, maar ze lijken deze weken heftiger dan ooit. Het goede nieuws blijft er gelukkig ook. Voor het evenwicht zullen we maar zeggen…

Lees meer »

In gesprek met Nigel Slater

In gesprek met Nigel Slater

Er zijn een aantal mensen op deze wereld waar ik een ongekend zwak voor heb dat door de jaren heen alleen maar groter is geworden. Nigel Slater is zo’n persoon. De Britse kookboekauteur en televisiemaker staat met een dikke stapel boeken in mijn kookboekenkast.

Dit voorjaar verscheen er een nieuw boek van hem Greenfeast. Dus hing ik acuut in de mail bij de uitgever wie ik zou moeten omkopen om hem (net als een paar jaar geleden - dat interview lees je hier ) weer te mogen spreken 😉 Dat omkopen bleek niet nodig en er werd een afspraak gepland. En toen kwam het Coronavirus…

Lees meer »

Onze tweede week thuis - Corona update

Onze tweede week thuis - Corona update

Was de eerste week er nog eentje van gewoon in de vijfde versnelling zoveel mogelijk proberen om te blijven leven en werken. Het begin van de tweede week kreeg ook ik even een tikkie terug. Zoals veel mensen las ik later. En niet zo gek ook. Want hoe raar is deze wereld waar we nu in zitten.

Iedereen is thuis, aan het werk of met school bezig. Je mist sociale contacten. Angst om de deur uit te gaan. Rare tijden, ik zei het in mijn vorige update al. Maar gelukkig waren er ook deze week genoeg gouden randjes.

Lees meer »

En dat is vier!

En dat is vier!

Het is heel gek om midden in een crisis met goed nieuws te komen, maar tegelijkertijd is er geen beter moment dan nu. Want... tromgeroffel.... ik kan je vandaag eindelijk vertellen dat ik een vierde boek ga schrijven. VIER! Woohooooo!!!! Hoe vet is dat?!

Na het succes van Borreltijd vorig jaar ben ik begin van het jaar samen met de uitgever gaan zitten om te kijken of er nog meer in mijn spreekwoordelijke pen zit. Nou, ik kan je vertellen dat zit er!

Lees meer »

Onze eerste week thuis tijdens de Coronacrisis

Onze eerste week thuis tijdens de Coronacrisis

"Het zijn rare tijden..." Het is denk ik de meest gebruikte zin van de afgelopen week. Ook door mij. Vorige week zat ik thuis met een kind dat niet lekker was. Daaropvolgend kon ze meteen thuis blijven omdat de school wegens het Coronavirus dicht ging. Mijn man werkte al veel thuis maar is nu ook permanent thuis aan het werk.

Mensen reageren op een crisis op verschillende manieren. Ik merkte dat ik zondag meteen in een 'hoe fix ik dit de komende weken en hoe zorg ik voor mijn liefsten' modus schoot. Dat had een paar gevolgen...

Lees meer »

Week zonder vlees 2020

Week zonder vlees 2020

Het is alweer de derde keer dat 'ie georganiseerd wordt, de Week zonder Vlees. Gestart als initiatief door o.a. de Hippe Vegetariër wordt deze week ieder jaar groter en doen er meer en meer organisaties mee. Super om te zien!

Vorig jaar was ik een van de ambassadeurs. En hoewel ik dat dit jaar niet officieel ben is het nog steeds een project dat ik van harte steun. Dit gaat er onder meer vanaf 9 maart aanstaande allemaal gebeuren.

Lees meer »

Wel of niet eten verstoppen voor kinderen

Wel of niet eten verstoppen voor kinderen

Dat kinderen wat betreft eten nog heel veel moeten leren is vanaf dag één bekend. Iedereen kent de vertrokken gezichten als ze voor het eerst iets nieuws proeven. Niet gek ook, de smaakpapillen van kinderen zijn zoveel intenser dan die van volwassenen.

Dus krijg je vanaf het begin te horen dat ze vooral alles met regelmaat moeten proeven. Tien tot wel vijftien keer, voordat een smaak enigszins acceptabel wordt. En dan begint ook het grote dilemma. Gaan we in de tussentijd dat eten (veelal groente) dan verstoppen voor ze of niet…

Lees meer »

Acht jaar Smulpaapje

Acht jaar Smulpaapje

Deze week is het acht (8!!!) jaar geleden dat ik met Smulpaapje begon. Ik dook even de archieven in. Wat een te gekke mensen zijn er op mijn pad gekomen in die jaren... En wat zijn onze levens veranderd in die tijd.

En niet alleen dat. Wat zijn er een hoop te gekke dingen gebeurd in de afgelopen acht jaar. Ik zet een aantal hoogtepunten en een heleboel foto's op een rijtje…

Lees meer »

Terugblik 2019

Terugblik 2019

Een jaarlijkse traditie waar ik stiekem zelf misschien wel het meeste naar uitkijk. Mijn terugblik op het afgelopen jaar. Een mooi moment om nog een keer stil te staan bij de hoogte- en dieptepunten. Zakelijk maar ook privé, want niemands leven gaat tenslotte over rozen.

Toch was dit jaar wel echt een aaneenschakeling van prachtige momenten, die de mindere momenten - die er ook zeker waren - gelukkig altijd weer overschaduwen. Ik neem je mee in een terugblik op mijn 2019.

Lees meer »

Smulpaapje weekmenu favorieten 2019

Smulpaapje weekmenu favorieten 2019

Na 51 reguliere weekmenu’s sluiten we dit jaar af met een weekmenu vol met jullie favorieten. Welke recepten werden het afgelopen jaar het meest bezocht. Welke maaltijden werden het meest door jullie gemaakt.

Ik was verrast door de uitkomst. Dit zijn de zes best bezochte recepten van het afgelopen jaar.

Lees meer »