Menu Vind Restaurant
Home | Smulpaapje

Home | Smulpaapje

Uit eten gaan is voor iedereen een feestje, ook voor de kleinste gast.  Op Smulpaapje vind je, sinds 2012, een landelijk overzicht van restaurants die meer serveren dan het standaard kindermenu of waar een aangepaste portie van het volwassen menu mogelijk is!

Maar gevarieerd eten leer je thuis, van kleinsaf aan. Dus zijn er volop lekkere recepten, geschikt voor het hele gezin. Zodat je thuis ook sámen kunt genieten van lekker eten. Wil je meer? Dan zijn er mijn gezinskookboeken Wat eten we vandaag? (2015) en Wat lunchen we vandaag? (sept 2017).

Val Gardena als zomerbestemming

Val Gardena als zomerbestemming

De meeste mensen die de Dolomieten in Noord Italië kennen associëren het vooral met wintersport. En dat is ook niet zo gek, want het is een enorm uitgestrekte bergketen met fantastisch veel ski-mogelijkheden voor in de winter.

Maar wist je dat Val Gardena en de Dolomieten ook geweldig zijn als zomerbestemming. Alles waar ik van hou komt in dit gebied samen. Ik vertel je er in dit artikel meer over!

Lees meer »

Groene pasta met boontjes & walnotenpesto

Groene pasta met boontjes & walnotenpesto

Dit is zo’n pasta die ontstaat door te kijken wat je nog in huis hebt en dan van alles bij elkaar te gooien. Het resultaat was een Groene Hulk pasta. Niet alleen door de walnotenpesto, maar ook omdat ik er nog lekker wat sperzieboontjes door heen deed.

De echte Italianen zullen dit recept waarschijnlijk vervloeken, maar bij ons ging het schoon op. En dat is eigenlijk alles wat je wilt toch?!

Lees meer »

Walnotenpesto

Walnotenpesto

De échte pesto is natuurlijk met pijnboompitten (dat recept vind je hier) maar je kunt ook een geweldige pesto maken met walnoten. In deze pesto niet alleen basilicum, maar ook erwtjes voor nóg meer smaak.

En met die walnotenpesto maak je deze super lekkere pasta, maar hij is ook heerlijk bij de borrel of lekker op een broodje met wat oude kaas & vijgenjam. Een super veelzijdig recept dus!

Lees meer »

Weekmenu #37

Weekmenu #37

Najaarsfavorieten, makkelijke maaltijden, heel veel groente maar ook een cheesecake. Het zit állemaal in dit nieuwe Smulpaapje weekmenu. Doen we er voor het gemak nog een boodschappenlijstje bij en klaar ben je!

Heb je wensen/voorkeuren voor de komende weekmenu's, laat het me dan vooral weten door hieronder een reactie achter te laten. Het vaker verzochte vega(n) weekmenu staat voor volgende week op de planning!

Lees meer »

Weekmenu #36

Weekmenu #36

Zijn jullie ook al weer zo ontzettend terug in het ritme van school, werk, weekend en bomvolle agenda’s? Het is wel omschakelen hoor, hoe lekker het ook is om structuur in je dagen te hebben.

Maar goed, gelukkig hoeven jullie niet na te denken over wat je komende week gaat eten. Dat heb ik vast voor je gefixt! Op het menu deze week, pasta, rijst, vega maar ook een lekker weekendontbijtje waarvan je de restjes heerlijk kunt meegeven in de lunchtrommel maandag. Variatie alom dus!

Lees meer »

Weekmenu #35

Weekmenu #35

Het blijft zó leuk om wekelijks te zien dat de weekmenu’s die ik voor jullie maak na al die jaren nog steeds inspirerend werken. Echt heel tof! Super leuk vind ik het als jullie je creaties met me delen op Facebook/Twitter of Instagram. Blijf dat vooral ook doen. Dat maakt ook dat het iedere week weer leuk is om een gevarieerd menu voor jullie samen te stellen.

Nu het lijkt dat de dagen van 30graden of meer echt voorbij zijn lonken we alvast heel voorzichtig naar het lekkers dat het najaar ook weer te bieden heeft. Geniet van een goedgevulde maaltijdsoep, natuurlijk een pastaatje en nog veel meer lekkers!

Lees meer »