Menu Vind Restaurant
Smulpaapje verhuist!

Smulpaapje verhuist!

Binnenkort vind je de belangrijkste informatie van Smulpaapje, samen met die van Carpefckndiem.nl, samengevoegd op één website;

SusanAretz.nl wordt dan de plek voor zowel goed eten met kinderen (uit & thuis), als alles wat het leven mooier, leuker en lekker maakt.

Hier lees je meer.

Bagel met krab & ei

Bagel met krab & ei

De Paasdagen komen er aan, maar die zullen er voor iedereen heel anders uitzien dan normaal. Wij gaan altijd brunchen op het strand met familie, maar doen dat dit jaar (door de Coronacrisis) thuis en alleen met elkaar. Gelukkig kan het dan nog steeds heel lekker en gezellig zijn.

Deze bagel met krab en ei staat zeker op het menu. Ik at 'm uiteraard al een keer, zodat 'ie mooi op de foto kon voor jullie. En met maar een paar ingrediënten zet je iets verrrassend lekkers op tafel. Ook lekker trouwens als het geen Pasen is..

Lees meer »

Lekkers voor Pasen, voor groot & klein

Lekkers voor Pasen, voor groot & klein

Het zal voor iedereen wel even gek zijn dat dit jaar de Paasdagen, nog meer dan anders, draaien om het thuis zijn met familie. Niet buiten de deur brunchen (zoals wij meestal met familie doen), maar gewoon lekker thuis.

Ook daar kun je heel veel lekkers op tafel zetten, om er fijne Paasdagen van te maken. Ik zet alvast wat inspiratie, voor ieder moment van de dag, voor je op een rijtje.

Lees meer »

Gegrilde aubergine met fetayoghurt uit Greenfeast

Gegrilde aubergine met fetayoghurt uit Greenfeast

Ik schreef het al in de review van Greenfeast, die je hier vindt. Eigenlijk is alles wat in het boek staat lekker. Kiezen wat ik wilde koken eruit liet ik dan ook fijn over aan onze dochter, die mocht kiezen tussen twee gerechten. Grappig genoeg koos ze niet voor de bloemkool, maar voor dit gerecht.

En dat met een diepliggende afschuw voor aubergine mag op z’n minst verrassend genoemd worden. Dat ze het daarna ook nog lekker vond is mijn beste argument naar jou om dit recept een keer te maken!

Lees meer »

Onze derde week thuis - Corona update

Onze derde week thuis - Corona update

Ik schrijf deze update nu al voor de derde keer en het wordt bijna onderdeel van mijn wekelijkse routine. Een routine die zo ontzettend veranderd is in een paar weken tijd. En tegelijkertijd ook helemaal niet moet ik zeggen.

Ups & downs horen er altijd al wel bij, maar ze lijken deze weken heftiger dan ooit. Het goede nieuws blijft er gelukkig ook. Voor het evenwicht zullen we maar zeggen…

Lees meer »

In gesprek met Nigel Slater

In gesprek met Nigel Slater

Er zijn een aantal mensen op deze wereld waar ik een ongekend zwak voor heb dat door de jaren heen alleen maar groter is geworden. Nigel Slater is zo’n persoon. De Britse kookboekauteur en televisiemaker staat met een dikke stapel boeken in mijn kookboekenkast.

Dit voorjaar verscheen er een nieuw boek van hem Greenfeast. Dus hing ik acuut in de mail bij de uitgever wie ik zou moeten omkopen om hem (net als een paar jaar geleden - dat interview lees je hier ) weer te mogen spreken 😉 Dat omkopen bleek niet nodig en er werd een afspraak gepland. En toen kwam het Coronavirus…

Lees meer »

Onze tweede week thuis - Corona update

Onze tweede week thuis - Corona update

Was de eerste week er nog eentje van gewoon in de vijfde versnelling zoveel mogelijk proberen om te blijven leven en werken. Het begin van de tweede week kreeg ook ik even een tikkie terug. Zoals veel mensen las ik later. En niet zo gek ook. Want hoe raar is deze wereld waar we nu in zitten.

Iedereen is thuis, aan het werk of met school bezig. Je mist sociale contacten. Angst om de deur uit te gaan. Rare tijden, ik zei het in mijn vorige update al. Maar gelukkig waren er ook deze week genoeg gouden randjes.

Lees meer »