Menu Vind Restaurant
Smulpaapje verhuist!

Smulpaapje verhuist!

Vanaf medio februari 2020 vind je de belangrijkste informatie van Smulpaapje, samen met die van Carpefckndiem.nl, samengevoegd op één website;

SusanAretz.nl wordt dan de plek voor zowel goed eten met kinderen (uit & thuis), als alles wat het leven mooier, leuker en lekker maakt.

Hier lees je meer.

De beste Pecan pie ever volgens Jonathan Zandbergen (uit 5 Seizoenen)

De beste Pecan pie ever volgens Jonathan Zandbergen (uit 5 Seizoenen)

Het is nogal een uitspraak, maar na ‘m gemaakt te hebben moet ik toegeven. Dit is echt een verdomd lekkere taart. Mierzoet, dat wel. Maar méga lekker. Kleine stukjes van afsnijden en vooral lekker veel bezoek uitnodigen om mee te genieten.

Dit is overigens niet een taart die je ‘even’ in elkaar draait. Maar hij is alle tijd waard. Dit is hoe je ‘m maakt!

Lees meer »

5 Seizoenen van Jonathan Zandbergen

5 Seizoenen van Jonathan Zandbergen

Voor wie chef Jonathan Zandbergen (nog) niet kent een korte introductie. Deze jonge chef is executive chef van restaurant Merlet in Schoorl en een groot voorstander en promotor van de Nederlandse gastronomie.

Niet alleen is hij ambassadeur van het gebruik van Nederlandse producten, hij kookt er ook het liefst mee. In zijn eerste boek – 5 Seizoenen – laat hij per seizoen zien welk moois er uit Nederland voortkomt. Maar ehrm, zei je nou 5 Seizoenen Jonathan?! Hoe zit dat?

Lees meer »

Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Ik vind geroosterde bloemkool bijna net zo lekker als geroosterde spruitjes. Het geeft gewoon écht veel meer smaak aan je groente. Daarnaast doet de oven het meeste werk, hoe fijn wil je het hebben!

Deze pasta heeft naast geroosterde bloemkool lekker veel smaakmakers in de saus die je maakt terwijl je bloemkool in de oven zit. En toch zit je in een half uurtje aan tafel. Hoppa!

Lees meer »

Terugblik 2019

Terugblik 2019

Een jaarlijkse traditie waar ik stiekem zelf misschien wel het meeste naar uitkijk. Mijn terugblik op het afgelopen jaar. Een mooi moment om nog een keer stil te staan bij de hoogte- en dieptepunten. Zakelijk maar ook privé, want niemands leven gaat tenslotte over rozen.

Toch was dit jaar wel echt een aaneenschakeling van prachtige momenten, die de mindere momenten - die er ook zeker waren - gelukkig altijd weer overschaduwen. Ik neem je mee in een terugblik op mijn 2019.

Lees meer »

Smulpaapje weekmenu favorieten 2019

Smulpaapje weekmenu favorieten 2019

Na 51 reguliere weekmenu’s sluiten we dit jaar af met een weekmenu vol met jullie favorieten. Welke recepten werden het afgelopen jaar het meest bezocht. Welke maaltijden werden het meest door jullie gemaakt.

Ik was verrast door de uitkomst. Dit zijn de zes best bezochte recepten van het afgelopen jaar.

Lees meer »

5x lekker eten met Kerst

5x lekker eten met Kerst

Zoals jullie hebben gezien staan de feestdagen op Smulpaapje dit jaar in het teken van kerstborrelen. Borrelhapjes die het overigens op ieder feestelijk moment goed doen, ook met oud & nieuw.

Mocht je nu op zoek zijn naar een meer klassiek kerstmenu, dan heb ik die voor je verzameld. Vijf keer lekkere kerstvoor-, hoofd én nagerechten. Met voor ieder wat wils. Heel veel kookplezier!

Lees meer »