Menu Vind Restaurant
* woensdag 26 april 2017 *

Zo maak je zelf rabarbersiroop (én het lekkerste rabarbertoetje!)

Susan Aretz – Recepten

drankjesrabarber

Het is voor mij hét (alcoholvrije) drankje van dit jaar, rabarberfrisdrank. Als ik buiten de deur iets bestel, en ze hebben het, is dat mijn go to frisdrank. Sowieso is rabarber echt super en een van dé tekenen van voorjaar.

En wat blijkt, zelf rabarbersiroop maken is a) makkelijker dan je denkt en b) de pulp die je overhoudt is echt waanzinnig in combinatie met aardbeien en dikke vanille yoghurt. Een recept dus waar je twee kanten mee op kunt!

Rabarbersiroop zelfgemaakt

Voor 1 flesje rabarbersiroop en 4 toetjes

500g rabarber, in grove stukken
5el suiker
250ml water
3 dunne plakjes gember
3 plakjes sinaasappelschil (sinaasappel eerst goed boenen)

Maak zelf limonadesiroop

Zet de rabarber op met de suiker, water, gember en sinaasappel en breng aan de kook. Nu vuur lager en laten pruttelen tot de rabarber tot moes is gekookt. Reken op ongeveer een half uur hiervoor, geen ramp als het langer duurt. Zet dan het vuur uit en laat alles nog even een half uurtje staan.

Rabarbersiroop met sinaasappel & gember

Vis nu voorzichtig de sinaasappelschillen en gember eruit en giet de rabarber in een fijne zeef, terwijl je het vocht opvangt in een schone pan. Laat alles zo goed mogelijk uitlekken en duw al het resterende vocht uit de rabarber.

Zelfgemaakte limonadesiroop

Breng het vocht aan de kook en laat iets inkoken. Hoe langer je het inkookt des te sterker de smaak wordt. Ik heb het ongeveer een kwartier laten inkoken. Proef even voor je het overgiet. Zorg dat je een schoon, gesteriliseerd, flesje klaar hebt staan. Giet daar, met behulp van een trechtertje, de siroop in (let wel op, het is gloeiend heet!). Sluit af en laat afkoelen.

Giet een klein bodempje in een glas en leng aan met (bruis) water voor een heerlijk verfrissend zomerdrankje!

rabarbertoetje

Toetje met rabarber

Hiervoor verdeel je de tot moes gekookte rabarber over 4 kommetjes. Serveer met lekker wat verse aardbeien en vanille Skyr, voor een snel en smakelijk toetje

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier