Menu Vind Restaurant
* woensdag 20 november 2019 *

Worstjesstoofschotel met pompoen & boerenkool

Susan Aretz – Recepten

dinerpompoenstoofvlees

Een paar verse ingrediënten en heel veel lekkere kruiden zorgen voor deze zeer verrassende stoofschotel met worstjes en pompoen. Een ideaal gerecht voor de koudere dagen waarbij je wel een rijk gevulde stoofschotel wilt eten, maar niet uren de keuken in wilt.

Serveer met een vers knapperig brood, zodat je het laatste beetje saus uit de pan, ehrm je bord kunt opvegen. Smullen maar!

Worstjesstoofschotel Smulpaapje

Stoofschotel voor vier personen

1el neutrale olie
8 kleine worstjes, naar keuze (450g totaal)
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
½ tl komijn
½ tl gember
½ tl kaneel
½ tl koriander
½ tl gerookt paprikapoeder
350ml groentebouillon
1 blik gepelde tomaten (400g)
1 blik bonen, naar keuze (400g) afgespoeld en uitgelekt
450g (netto) pompoenblokjes (= ongeveer 1 flespompoen)
1 zak boerenkool (300g)

Stoofschotel met worstjes en pompoen

In een grote pan verhit je de olie. Bak hierin in 3-6 minuten de worstjes rondom goudbruin aan. Haal ze uit de pan en fruit in de resterende olie de ui en knoflook 3 minuten. Voeg dan de pompoenblokjes en alle kruiden toe en bak die 3-5 minuten aan, zodat de kruiden vrij komen en nog meer smaak afgeven

Worstjesstoofschotel

Voeg nu het blik tomaten en de bouillon toe en maak de tomaten iets kleiner. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Dan de worstjes en bonen (ik koos voor een blik gemengde bonen) erbij en alles zachtjes laten pruttelen tot de pompoen beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Vlak voor je alles serveert gaat de boerenkool erbij, die door de warmte slinkt. Serveer er brood naar keuze bij.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier