Menu Vind Restaurant
* zondag 4 januari 2015 *

Winactie: Texelse zilte aardappels (Gesloten)

Susan Aretz – Winacties

winactie

Verzilting is wereldwijd een groot probleem. Meer dan 1,5 miljard hectare landbouwgrond wordt bedreigd door verzilting of is nu al te zout om er voedsel op te verbouwen.

Helaas juist vaak in gebieden waar al hongersnood heerst.

Zilte aardappels

Op Texel worden sinds enige tijd aardappels op zilte grond geteeld, die worden bemest met zeewier van het Wad. Via het internationale programma Securing Water for Food levert Marc.  pootgoed en wordt kennis ontwikkeld die wordt gebruikt om in verzilte gebieden succesvolle (zilte) teelten van de grond te krijgen. Een prachtig initiatief. Kijk hier maar eens

Texelse aardappel

Naast een goed verhaal is het ook gewoon een hele lekkere aardappel ontdekte ik. Want Smulpaapje kreeg een doosje van deze mooie Texelse aardappels thuisgestuurd en dus ging ik er mee aan de slag. Het resultaat; een bijzondere aardappelsalade met zeekraal en garnalen. Het recept vind je hier.

Winactie

Benieuwd geworden naar dit unieke product en zin om er zelf mee aan de slag te gaan? Smulpaapje mag een doosje (van een kilo) van deze Texelse aardappels weggeven. Meedoen is super simpel. Laat hieronder een reactie achter wat jij met dit bijzondere aardappeltje zou maken. Voorzie je reactie van een geldig mailadres en doe voor vrijdag mee. Zaterdag maken we – via Facebook – de winnaar bekend (vind je ons al leuk daar?!). Makkelijk toch?

 

11 reacties

Reactie van Chantal

Wat ik ermee ga maken? Het recept van Smulpaapje natuurlijk!

Reactie van Maria

Ik zou ze in bootjes snijden en dan mengen met olijfolie, zout, knoflook en rozemarijn. Hup in de oven en genieten met een stukje vlees.

Reactie van Anita H.

Ik ga er vanuit dat ik hier 4x eten mee kan koken (ben maar alleen). En ik denk dat ik dan kies voor gebakken aardappelschijfjes, aardappelsalade, boerenkool- of andijviestamppot en aardappelpuree.

Erg originele prijs!

Reactie van Marloes

Leuk om dit te lezen! Afgelopen zomer vertelde een boer op Texel ons vol passie over het experiment met de zilte teelt. Mooi initiatief! Als echte Texel-liefhebber zou ik deze aardappelen ook verwerken in een salade, maar dan met lamsoor, lamsham en de fantastische paprikakaas van Wezenspijk. En natuurlijk een Skuumkoppe erbij :-) krijg al zin in vakantie ;-)

Reactie van Arianne

Jouw recept klinkt heerlijk, maar ik denk dat ik deze aardappels eerst uitprobeer met mijn favoriete aardappelsalade met avocado, artisjokken en garnaaltjes. Volgens mij komen de Texelse zilte aardappels daarin goed tot hun recht.

Reactie van Mirian

Jansons verzoeking! Overschoten van aardappeltjes met room gele ui en ansjovis uit de oven! Zo simpel zo lekker en nog lekkerder als de aardappeltjes al ziltig zijn lijkt mij.

Reactie van pien

een heerlijk aardappeltaartje van schijfjes aardappel gebakken in de oven, zalig met een gevulde champignon met roomkaas, en een haasbiefstukje

Reactie van Bianca

een knolselderijstamppotje lijkt me heerlijk met deze aardappeltjes!

Reactie van Ine

Maak er een lekkere aardappelpuree van opgediend met een gebakken schelvis en geglazuurde worteltjes.

Reactie van Jan

Heerlijke Aardappelgratin

Reactie van S.M. van Bokkem

Een combinatie met zeekraal & vis uit de oven, mmmm...

Reactie formulier