Menu Vind Restaurant
* vrijdag 9 augustus 2013 *

Winactie: omdat het kan! (Gesloten)

Susan Aretz – Winacties

winactie

We hebben (nog) geen 1000ste volger, (nog) geen 750ste liker, er is geen nieuwe website en toch geven we wat weg. Waarom? Omdat het kan! Wij vinden het een prima reden. Jij toch ook?

Kinderen koken uit eigen tuin

Smulpaapje gaat over goed en lekker eten. Uit, maar ook thuis. En laat dit kookboek nou precies op die filosofie aan sluiten. En daarom geven we het weg. Nu horen we je denken; “maar ik heb geen (moes)tuin!” Geen probleem. Maak een kleine kruidentuin op je balkon in een oude fruitkist. Of zaai wat zaadjes in een grote bloempot. Je hebt niet veel ruimte nodig om je eigen eten te verbouwen.

Koken met elkaar

De recepten in die boek kun je ook prima maken met ingrediënten die je op de markt of in de supermarkt koopt. Wij vinden het vooral leuk als je met je kind(eren) de keuken in gaat. Laat hen zien hoe je de gerechten maakt. Vertel ze waar hun eten vandaan komt. En laat ze vooral ook meehelpen!

Wat moet je doen om te winnen?

Weinig! Laat hieronder een reactie achter waarom jij dit kookboek graag wilt winnen. Uit alle inzendingen kiezen wij de leukste motivatie. Je hoeft dit bericht niet te RT’en of ons op Facebook te liken om meer kans te maken. Het mag natuurlijk wel ;-) Wil je dat je vrienden ook kunnen meedoen aan deze actie, dan kun je hieronder het bericht met hen op je favoriete social mediakanaal delen.

Je kunt tot en met 31 augustus meedoen (dus iedereen die nu nog op vakantie is, kan bij thuiskomst ook nog meedoen) We maken snel daarna de winnaar bekend!

65 reacties

Reactie van Dennis

Onze kleine meid vindt alles wat in de tuin groeit onwijs interessant. Lijkt me super om zelf gekweekte ingrediënten samen met haar te bereiden!

Reactie van Annelies

Mijn dochter wil kok worden. Met dit boek kunnen we vast samen oefenen. Uiteraard met producten uit ons eigen groentetuintje.

Reactie van Britt en Nina

Onze opa heeft speciaal voor ons een moestuintje aangelegd. De eerste boontjes hebben we al geoogst en gegeten.... Heerlijk! Onze mama is niet zo een kookster, dus die kan wel wat extra recepten gebruiken.... Want wat moet ze toch doen met de pompoenen, mais en kervel??? Hellup ;) groetjes Britt, 4 jaar en Nina, 2 jaar

Reactie van Lekker Happen

Lijkt me een heel leuk boek. Ik ben geen vrouw van de moestuinen maar een kruidentuintje lijkt me leuk. Misschien geeft dit boek me de stimulans om daar eens wat mee te doen op termijn (na de verbouwing hier). Tot die tijd maar even shoppen bij de supermarkt...

Reactie van Indra

Ik heb al diverse pogingen ondernomen om samen met mijn kleuter een moestuin te beginnen, want ze vindt het reuze spannend om te zien wat er groeit, hoe ze kan helpen, en dat ze het ook nog op kan eten. Ze is een slechte eter, maar zien waar iets vandaan komt, en zelf genoten, helpt enorm! Ik heb alleen dramatisch on-groene vingers en daardoor is al menig project mislukt (al doen de aardbeien het wel, gelukkig!) Dus ik kan wel een boek gebruiken om mij te helpen iets meer succes te oogsten, letterlijk.

Reactie van Marjon

Omdat het kan, blauwe bessen en vijgen uit de voortuin. Omdat het kan, kokkerellen met spullen uit de eigen tuin. Omdat het kan, samen koken met mijn zoon. Omdat het kan, het winnen van dit mooie kookboek!

Reactie van Marloes

Mijn zoon van 9 wil graag kok worden, en is druk bezig met alles te proeven wat hij niet kent. Hij kookt al wel eens voor ons, en het zou te gek zijn als hij zijn eigen kookboek zou hebben, zodat hij de groenten uit zijn eigen moestuin kan gebruiken om voor ons te koken. Het lijkt me echt het perfecte boek voor hem!

Reactie van Linda

Dit boek zou heel erg welkom zijn bij ons thuis, omdat we erg van koken en tuinieren houden. We hebben dit jaar als voor de tweede keer een (mini)moestuin voor de kinderen en onze oudste van 5 jaar helpt graag met koken!

Reactie van Natasja M

Met drie kindjes tot 4 jaar lijkt mij dit erg leuk! Leren waar je eten vandaan komt en dan smullen van heerlijke gerechten. Dat moet wel een aucces zijn.

Reactie van Michelle

Mijn zoontje van (bijna) 3 vindt alles met eten leuk, dus ook zaaien en oogsten! Ons Amsterdamse huisje heeft geen tuin, dus staan de tomaten en paprika's op de vensterbank en heeft ie bij opa & oma een stukje grond voor zijn courgettes (daar is ie dol op). Het oogsten is alleen ongenietbare gelukt, dus wellicht biedt dit boek hulp! ;-)

Reactie van Anna

Wij hebben een moestuin,en d ekinderen komen nu op een leeftijd dat ze interesse krijgen in wat er groeit,hoe we het klaarmaken en wat we opeten. Het lijkt me een leuk boek ala aanvulling

Reactie van Anita H.

Winnen van dit boek zou voor mij wel de goede stimulans zijn om eindelijk een werk te maken van mijn plan om wat te gaan verbouwen op het balkon. Lijkt me zo leuk en ook heel leerzaam voor mijn dochter. Kinderen krijgen al zo weinig mee van pure echte voeding mijns inziens. Alles in pakjes, blikjes, zakjes met toevoegingen.

Reactie van Michelle

Uhm... 'Ongenietbare'?! Het moet zijn 'nog niet'! (Damn you autocorrect!)

Reactie van Janet

Ik wil dit kookboek graag winnen voor mijn jongste zoon. Hij is dol op koken en bakken en vooral als we verse groente groente krijgen uit de tuin van oom en tante.

Reactie van Carola

Hi,hi, jammer dat ik hier geen foto's kan plaatsen. Dan kon ik je laten zien hoe de mini moestuin van 2 M2 en kruidentuin zijn "ontploft" na 1 week afwezigheid. Beetje sperziebonen, wat grote bonen, de sla is een mega hoge rare plant geworden, en plotseling is daar de bloemkool, beetje minder rond dan in de winkel, de eetbare bloemen. Tja, en wat kan ik ermee? ;)

Reactie van j ter maat

wij hebben vind ik zelf een prachtige moestuin waarbij onze kinderen van 4, 2 en 1 mij op hun manier meehelpen, met zaadjes in de grond doen, water geven en de groeten en fruit heerlijk opeten nadien.ze kijken elke dag naar de ontwikkelingen van bijv. de snijbiet, de pompoen, tomaatjes etc.alleen nog wat inspiratie om wat gezonde recepten te maken dat ontbreekt er nog wel.mijn kinderen weten in ieder geval hoe groenten en fruit hoort te groeien en dat is niet in de supermarkt

Reactie van Jacqueline de Waal

Super dan krijg je eindelijk gezonde voeding binnen i.p.v. al die groente bespoten met gift.

Reactie van Nina

Mijn zoon woont en studeert in Delft. Regelmatig komt hij bij mij langs om in mijn kookboeken te duiken om iets lekkers te bedenken voor zijn medebewoner. Met dit kookboek kan ik hem verrassen! Als hij dan ook nog op zijn balkon een minituintje neemt...... :-)

Reactie van Richard Louisse

Ik kweek nu al wat groente en fruit samen met mijn dochters.Zo'n mooi boek kan alleen maar meer inspiratie geven.

Reactie van Edith

Wij hebben 7 kleinkinderen en de oudste 4,hebben allemaal een hoekje in onze volkstuin,zou een leuk kadootje voor ze zijn,leuk om uit te proberen.

Reactie van Anne

Hoera! Pas verhuist en we hebben nu een tuin! Tot afgrijzen van de buren heb ik in de voortuin een moestuin... tenminste, dat is het plan. Nog niet erg succesvol... De bietjes uit eigen tuin zijn heerlijk, recepten met aardappels, munt en/of knoflook zijn welkom! En volgend jaar gaan we gewoon verder.

Reactie van Centine

Onze neef is pas verhuisd en heeft een hele grote moestuin samen met zijn zusje. En...binnenkort is hij jarig dus dit zou een leuk kadootje zijn.

Reactie van Marina

Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door het zelf verbouwen van groente en kruiden. Met dit kookboekje kan ik heerlijk aan de slag met al die mooie verse zelf gekweekte producten!

Reactie van Heidi

Wij willen graag op ons balkon een kruiden- en fruittuintje, maar helaas lukt het alleen als je ieder jaar nieuwe planten koopt. Dit jaar waren de aardbeien zelfs wit uitgeslagen. Wij kunnen echt hulp gebruiken, want de moed zinkt ons soms echt in de schoenen. Wij willen verse kruiden en eigen fruit!

Reactie van Suzanne Blom

Het lijkt me leuk om eens wat inspiratie op te doen, en dat kan volgens mij wel met dit boek.

Reactie van Angeline

koken is leuk. Koken met kinderen is nog leuker. Koken met kinderen uit je eigen vitaminenvoorraad is het allerleukst.

Reactie van Marjan

Ik ben gek op koken en probeer ook in potten zelf groenten te kweken, het ene jaar lukt dat beter dan het andere, maar ik geef de kunst of liefde voor het koken ook heel graag door aan kinderen en kleinkinderen, dus zo'n boek is superwelkom

Reactie van Lisa

Koken is een van mijn hobby's en dit wil ik later ook zeker meegeven aan mijn kinderen. Kookboeken vind ik daarnaast ook nog eens een must om in de keuken te hebben. Ik zou dit kookboek dan ook graag winnen.

Reactie van Anita te Gussinklo

Lijkt me heerlijk samen met mijn kind te koken uit eigen tuin.

Reactie van Anne

Ik hou van koken, en van mijn moestuin, dus dit boek lijkt me perfect. Lekkere recepten met je eigen gekweekte spullen uit de moestuin, heerlijk! dat je dan gewoon kan zeggen : dit heb ik gemaakt met spullen uit mijn eigen tuin!

Reactie van anja

omdat ik graag kook en samen met de kinderen ook graag wil koken uit een boek wat speciaal voor hen gemaakt is

Reactie van Anne

Ik heb nu een paar maanden een moestuin met groente en fruit, het groeit goed, zou leuk zijn om te leren uit het kookboek, zelf gekweekt, lijk me erg leuk.

Reactie van Wendy

Een gezond eetpatroon je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Mijn dochter van 14 maanden lust nu nog heel veel groente en fruit. Dit wil ik graag zo houden. Samen groeien, bloeien, koken, en genieten van gezond! Jullie boek zou daarbij een uitkomst zijn.

Reactie van Karlijn

Met dit boek kan onze kleine meid samen met Oma heerlijk koken uit eigen moes- en kruidentuin. Jong geleerd is oud gedaan en je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de ontdekkingstocht van lekker EN gezond eten! Hopelijk houden ze dan ook nog een beetje over voor mama en papa;-)

Reactie van mirella

Oudste zoon is bioloog in de dop en eet alles. Jongste zoon is van het motto "wat de boer niet kent, vreet ie niet". Boek zou beide jongens wat bieden en mij als moeder ook :)

Reactie van Maartje

Dit boek neem ik graag mee als ik straks weer voor mijn klas met kinderen sta. Met elkaar groenten kweken en in de tuin werken, motiveert de kids om samen te werken, verantwoordelijk met de natuur en elkaar om te gaan en loyaal te zijn. Na het werken met elkaar koken en gezellig eten..fantastische teambuilding voor m'n klas! Bijkomend voordeel is dat ze hierdoor misschien eindelijk eens wat sneller zullen geloven dat tomaten niet in de fabriek zijn gemaakt ;-)

Reactie van Edith

Erg leuk boek voor de tussenschoolse opvang. Sinds enkele maanden verzorgen de kinderen tussen de middag een schooltuintje. Hier wordt van alles gezaaid, verzorgd, geoogst en klaargemaakt.

Reactie van Janneke

Lijkt mij een geweldig leuk interessant boek!

Reactie van Mary

Oohhh! Lijkt me super dit boek! Kunnen we gezellig samen koken met groenten en fruit uit onze Makkelijke Moestuin! :D

Reactie van Marieke

Dit boek MOET ik hebben! Wij, mijn dochtertje van 2 en ik, doen niets liever dan tuinieren!

Reactie van Sandy vdK

Ik wil dit kookboek heel graag winnen omdat het ook zal helpen om mijn kids wat meer groente te laten eten en uitproberen. Nu is het regelmatig zo dat ze iets niet eens willen proberen maar als ze actiever mee kunnen doen met het klaarmaken van iets wat ze zelf gekweekt hebben... Lijkt me super!

Reactie van Joyce

Twee mannen van 3 jaar en 8 maanden vinden alles lekker en eten mama nu al de oren van het hoofd!

Reactie van van erum maria louisa

ik zou het graag winnen

Reactie van maartje

Omdat mijn lieve vriendin Maya al 2 jaar ziek thuis is en ondanks dat ze weinig energie heeft toch zoveel mogelijk gezond en zelfgekweekt kookt voor haar 2 jarige zoontje. Zij kan wel een oppepper en wat inspiratie gebruiken!

Reactie van marieke

ik heb dit jaar een workshop gegeven op school: maak je eigen groentetuintje. Dit deden we in een kist. Ik hoop dat de school vaker zo'n project gaat houden en als ik dit boek win, hebben ze een goede motivatie en idee om het uit te voeren.

Reactie van Shivana

Onze dochter van 6 is een moeilijke eter als het om groente en fruit gaat. Ze heeft een paar keer op de BSO zelf worteltjes en tomaatjes mogen planten en dat vond ze erg leuk, ze heeft er zelfs van geproefd toen ze rijp waren en ze vond ze lekker! Als zij dit boek mag winnen, dan kunnen we er samen in kijken en ideeën opdoen wat we zoal zullen gaan kweken.

Reactie van Leonie

Mijn kleine meid van 15 maanden vindt alles wat groeit en bloeit prachtig en is daar allemaal heel voorzichtig mee. En als ik aan het koken ben, doet ze niets liever dan op mama's arm meekijken. Volgend jaar staat er een verbouwing van de tuin op de planning en daar wordt dan zeker ook een groentehoekje in ingericht! Als kind vond ik namelijk ook mijn opa's moestuin de leukste plek om te vertoeven...

Reactie van Willekeuriger

Mijn oudste dochter (2,5) kiest fruit boven koek. En eet het liefst stukjes komkommer ipv chips. M'n jongste 2 wkn wil ik graag ook zo opvoeden leuke/ lekkere recepten en ideeen zullen dit zeker stimuleren. Alvast bedankt.

Reactie van Danielle

Omdat we met onze stadse tuin toch ook wel eens willen gaan genieten van zelf gekweekte groenten!

Reactie van Elsbeth

Samen met mijn moppie heb ik een groententuintje. Mijn dochtertje vind alles in de tuin erg interessant. Maar wat eetbaar is, is nog veel leuker :-) Daarnaast helpt ze me ook altijd in de keuken. Dus we draaien regelmatig de rollen om. Dochter kookt en Mama helpt :-)

Reactie van Annet

Wauw dat zou leuk zijn, samen met mijn 3 dochters recepten uitproberen en lekker in de keuken rommelen!

Reactie van Sylvia van Lieshout

We willen met onze tweelingdochters een groententuintje maken en met dit geweldige boek kunnen we hem gaan invullen zodat we de heerlijke gerechten kunnen maken mmmm

Reactie van Carolien

Deze zomer begonnen met het kweken van m'n eigen groente en kruiden. Heb de smaak helemaal te pakken.

Reactie van Enna Wille

Onze dochter van bijna 2 1/2 eet (nu) nog alles. Als ze iets nieuws op haar bord krijgt, proeft ze met veel enthousiasme en zegt dan "proeft wel!". Om te voorkomen dat ze "proeft niet" gaat zeggen, zal ik mijn kookkunsten een beetje moeten updaten. En als ik onze dochter dan ook kan laten zien dmv een moestuin waar het eten vandaan komt en hoe het verbouwd wordt, zal ze op haar derde hopelijk nog steeds "proeft wel" zeggen!

Reactie van Elina

Heel graag! Wij hebben nu een m2 moestuin en een kas waar komkommers groeien, wel alleen de basis. We zouden ons graag willen verdiepen in het echte werk!!

Reactie van Alinda Bikker-Kooyman

Ik ben net een jaar getrouwd en ik probeer zo gezond mogelijk te eten en ben ook net begonnen met mijn eigen groentetuintje. Maar wat is dat lastig zeg, alles in de groentetuin groeit verschillend en ik heb al wat kroppen sla en spinazie laten doorschieten :-/ Maar ik blijf oefenen hoor en ik hoop dat ik dit boek win want dan wordt ik er vast heel goed in!

Reactie van Wendy

Ik hoop dat er een goede tip in staat waardoor mijn komkommers en paprika volgend jaar wel wil gaan groeien. De tomaten heb ik inmiddels redelijk door.

Reactie van Jacqueline

We hebben helemaal geen moestuin. En onze tuin is ook erg klein met houten planken op de vloer. Maar misschien staan er in dit boek leuk tips voor een moestuin in een andere vorm. En kan dit boek ons helpen om toch maar eens iets uit te proberen.

Reactie van Silvia

Samen kruiden groeien op de vensterbank is zover als het gaat in een appartement. Maar mijn dochters houden erg van koken en bakken. Dus lijkt het me toch enorm gezellig om met elkaar van dit leuke boek te genieten!

Reactie van Marjan

Dit jaar hebben we voor het eerst wat kruiden en plantjes gekweekt. Deels succesvol, maar we kunnen nog wel wat tips gebruiken. Onze 3 kinderen helpen ook graag mee met koken, ze koken zelfs wekelijks op school! Dit boek kan ons nieuwe inspiratie geven en is dus van harte welkom.

Reactie van Jordan van der Schoot

Alles uit eigen tuin lijkt lekkerder

Reactie van Jolanda Baan-Veerkamp

Wij gaan verhuizen en in onze nieuwe tuin is ruimte genoeg voor een moestuintje. Onze jongens eten gelukkig heel goed, vinden bijna alles lekker en vinden het super leuk om te helpen in de keuken. Dus hoe meer leuke en gezonde recepten, hoe beter!

Reactie van Fleur

Net als vorige zomer geeft onze David (2)ook deze zomer weer de aardbeien niet eens de kans mooi rood te worden: "was wel lood, he mama?! Wel zoet!" .....

Reactie van Syll

Een mooi en interessant boek, we willen al heel lang graag zelf dingen kweken!

Reactie van hvsteentje

Onze dochter eet zeer slecht. Zijn onlangs begonnen bij ontzettend leuke biologische plek waar iemand werkt die zegt dat hij haar aan het eten krijgt. Maandag gaan zij samen voor ons koken. Dit kookboek sluit hier naadloos op aan. We hopen dat het haar gaat lukken en dit is een leuk steuntje in de rug!

Reactie formulier