Menu Vind Restaurant
* vrijdag 1 juni 2018 *

GESLOTEN: Kleine Taartjes van Petit Gateau

Susan Aretz – Winacties

winactie

Van Meike Schaling - oprichtster en patissier van Petit Gateau - verscheen afgelopen maand haar boek Kleine Taartjes. Hierin vind je 60 variatierecepten voor de befaamde Petit Gateau taartjes. De review van het boek staat vandaag ook voor je online, net als het recept van mijn lievelingstaartje van haar.

Hoe leuk dan ook dat ik één exemplaar van dit heerlijke boekje vandaag aan één van jullie cadeau mag doen. Als je meedoet aan deze winactie natuurlijk!

Petit Gateau cover.jpg

Win Kleine Taartjes van Petit Gateau (WINACTIE IS GESLOTEN)

Vertel mij waarom je dit boekje wilt winnen en welke combinatie jij hoopt dat er instaat en dus meteen gaat maken, als je zou winnen. Uit alle inzendingen trek ik, willekeurig, één winnaar.

Meedoen kan tot en met aanstaande woensdag 6 juni as. De winnaar maak ik donderdag 8 juni via Facebook bekend. Je krijgt ook een mailtje van mij, als je gewonnen hebt  dus zorg dat je meedoet met een geldig emailadres (over de uitslag wordt niet gecorresponeerd!) en check je spamfilter, daar willen dit soort mailtjes nog wel eens in verdwijnen.

Karmapunten

Natúúrlijk heb je de Facebookpagina van Smulpaapje geliked en ik zou het súper vinden als je dat ook doet met de pagina van mijn nieuwe site, dat levert je hoe dan ook karmapunten op ;-) Jouw reactie verschijnt pas na moderatie, dus één keer invoeren is genoeg (er kan wat tijd over heen gaan voor hij zichtbaar is..)

42 reacties

Reactie van Stanja

Ik wil graag dit boek winnen! Ik hoop dat er heerlijke combinaties in staan met fruit en noten. Het lijkt me leuk hier een tafel vol van te bakken bij mijn open huis op 1 september!

Reactie van nathalie

Wat een geweldig boek! Liep laatst langs de winkel in Amsterdam en zo'n spijt dat ik niet naar binnenging!

Reactie van Rianne

Oh wat leuk! Mijn favo is alles met framboos of citroen en meringue. En omdat ze klein zijn is het allemaal nog mooier en leuker! In een hap in mijn mond voor een complete smaakbeleving.

Reactie van Martine

Leuk! Ik doe mee omdat ik van mezelf geen kookboeken meer mag kopen, omdat we uit ons huis groeien. Maar winnen is natuurlijk een ander verhaal :-) Qua combinatie doet iets met kersen en chocola het altijd goed. Maar karamel en zeezout is natuurlijk ook prima.

Reactie van Matthijs

Wat een leuke win actie! Het lijkt mij geweldig om een lekker taartje uit het boek te maken voor mijn kids. Ik hoop op een lekkere combinatie met granaatappel.

Reactie van Marije

Die wil ik wel winnen, ik hoop op een combinatie van karamel en banaan. Leuk om vanalles uit te proberen.

Reactie van Nicole

Deze zou ik wel graag willen toevoegen aan de collectie! Kleine taartjes ipv de grote taarten is een topidee :) Ik hoop op een combi van chocola en rood fruit!

Reactie van Suzanne wanders

Ik ben gek op chocolade in combi met noten dus zou top zijn als er zo een combi in staat!

Reactie van Yvette

Dit boekje zou ik heel erg graag willen winnen!🙌🏼 Woon zelf niet zo dicht bij amsterdam en het zou geweldig zijn als ik deze verslavend lekkere taartjes thuis zelf kan maken. Als we nu eens een dagje naar Amsterdam gaan moeten we altijd even een taartje halen natuurlijk en vind ze tot nu toe bijna allemaal even lekker, maar de lemon merinque is toch wel favoriet!

Reactie van Ralph

Deze zou heel mooi naast onze laatste aanwinst (wat eten we vandaag 😉) in de kast staan! Met het hele gezin gezellig taartjes maken en daarna natuurlijk lekker smullen. Iets met aardbeien zal hier favoriet zijn.

Reactie van Inge

Iets met vruchten en chocolade doet het altijd goed, met misschien nog wat meringue erbij? Ben heel erg benieuwd in ieder geval!

Reactie van Anouk

Oh, dat ziet er heerlijk uit zeg!! Kleine taartjes, lijkt me echt ideaal. Ik bak graag, en zo hoeven we niet meer steeds samen zo’n grote taart op te maken 😇. Ik hoop dat er iets lekkers in staat met lemoncurd en meringue. Of iets met nogatine. Mmmm... ik krijg meteen zin om iets te gaan bakken!

Reactie van Femke

Oeeehhh de lekkerste? Moet toch wel Citroen merengue zijn! Hoewel het frangipane taartje ook super lekker was! Heb er een workshop gevolg, dus heb toen al wat uitgeprpbeerd, maar zou graag de recepten willen om thuis aan de slag te gaan! Wil nog wat lekker maken voor onze bruiloftslunch/koffie...

Reactie van Kim

Zelf klooien in de keuken met dit kookboek is misschien nog wel beter dan naar van Rotterdam naar Amsterdam rijden om de taartjes te halen. Kom maar op!

Reactie van Nicole

Ik ben zelf een erg enthousiaste keukenprinses. In mijn "hoogtijdagen" maakte ik bruidstaarten en kindertaarten. Superleuk, maar ik blijf in de fase "taart met lekkere vulling en prachtige decoratie hangen". Niets mis mee, maar ik zou het dolgraag naar "the next level" willen brengen. En daar lijkt me dit boek heel erg geschikt voor! Heel graag dus!

Reactie van E. Wout

Wat zien ze er lekker uit; heerlijke traktaties. Ik hoop dat er een combinatie is met caramel ... Hmm

Reactie van Miranda

Wat een mooie taartjes Ik vindt 'mooi' bakken best een uitdaging en als ik lees over een duidelijke stap voor stap uitleg wordt ik erg blij, zou het graag thuis proberen.

Reactie van Loes

Oe wat een heerlijk boek lijkt me dit, mijn kinderen zouden dit fantastisch vinden. Voor mezelf hoop ik dat er een combi in staat met koffie en chocolade. Xx

Reactie van Lucie

Knapperige cashew-/walnoten en een zalige mokkacrème, voor mij combinatie waar ik gelijk voor door de knieėn ga! Daarnaast méér dan bereid om de andere 59 Kleine taartjes (of 60) te proeven en van te genieten! En dan staan er intussen ook nog wat smulpaapjes in de rij te watertanden...

Reactie van Michelle

Soms baal ik dat ik niet wat dichterbij Amsterdam woon. Wat zien die taartjes er lekker uit. Ik denk dat mijn favoriete combinatie ook limoen is, misschien dat ik hem van de week ga proberen te maken

Reactie van Anja

Dat lijkt me een geweldig boek om te winnen! Ik zie altijd op tegen het maken van een 'gewone' taart want ja: die moet echt helemaal worden opgegeten. En meestal door mezelf😆 Met een klein taartje is dat toch meer guiltfree...... Ze zien er allemaal heerlijk uit, met nootjes, chocola, fruit.....dat wordt nog lastig kiezen! Taartje voor taartje dan kom je er wel😍 Degene die jij als recept gaf lijkt me sowieso ook hemels. Een heerlijk frisje in de vulling, yummie!

Reactie van Yvonne

Oowww die willen we wel winnen!! Mijn meisje bakt het liefst (samen) iedere week een taart en dat gaat natuurlijk niet, maar zo'n kleintje daarin tegen 😜 Zij is gek op hazelnoot, ik op citroen, een lekkere combi zal er wel niet in staan maar hoop doet leven! Een bolletje citroen ijs met een bolletje hazelnoot is ook verrukkelijk dusss En anders gaan we voor kokos met citroen! Fingers crossed

Reactie van Marrigje

Na 4 jaar heb ik eindelijk mn bakzin weer terug. Lijkt me te gek om met deze kleine taartjes aan de slag te gaan. Ik hoop dan iets met karamel en zeezout, citroen en frambozen tegen te komen...

Reactie van Eva Valentijn

Ik wil dit boek supergraag winnen, hoe meer zoetigheid hoe beter !! Binnenkort ga ik een dag varen en deze soort kleine gebakjes zouden top staan ! Eerst wel even alles thuis uitproberen, vind de familie vast heel vervelend ❤️😂

Reactie van Eva Valentijn

Ik wil dit boek supergraag winnen, hoe meer zoetigheid hoe beter !! Binnenkort ga ik een dag varen en deze soort kleine gebakjes zouden top staan ! Eerst wel even alles thuis uitproberen, vind de familie vast heel vervelend ❤️😂

Reactie van Annemarie

Ja! Dit boek is het helemaal voor ons. Mijn dochter (10) en ik gaan een paar keer per jaar naar Holtkamp, waar we dan allebei een petit gateau uitkiezen en dan in hele kleine muizenhapjes opeten, zo lekker dat je er heel lang over wilt doen. Meike kende ik nog niet en ik wil heel graag kennis maken met haar recepten!

Reactie van Liana

Oehh ik doe graag mee. Ik hoop dat er wat in staat met chocolade c:

Reactie van Diana

Ik wil dit boek heeel graag winnen omdat ik dan genoeg inspiratie kan opdoen om helemaal los te gaan met mijn liefde voor bakken in ons nieuwe huis waar ik ein-de-lijk de ruimte en oven heb om dit te doen. En ik heb natuurlijk genoeg receptjes nodig om te gebruiken voor alle etentjes die we dan kunnen geven! Ik hoop eigenlijk vooral op veel chocolade en verrassende combi's die ik nog niet eerder had gezien!

Reactie van Simone

Oehhhh ik hoop op een combi van knapperige taartbodem, met een heerlijke vulling van karamel/zeezout pasta-achtig-iets (bestaat dit??) en dan bovenop een heerlijk laagje chocolade die niet te hard is maar zo heerlijk aan je tanden blijft plakken.

Reactie van Manon

Ik hoop dat er een aardbei-chocolade combi in staat, heerlijk!

Reactie van Myrthe

Ik ben gek op bakken en kleine taartjes in het bijzonder, omdat ik dat gewoon een lekkere portiegrootte vind. Ik hoop dat er een appel-gember taartje instaat. Dat lijkt me erg bijzonder. Hoewel ik ook te porren ben voor de klassiekers :)

Reactie van Sonja

Een jaar of 4 geleden heb ik een workshop bij Petit Gateau gevolgd. De 4 recepten die ik daar heb meegekregen waren keer op keer een succes! Tijd voor wat nieuwe inspiratie!

Reactie van Anke

Echt origineel kan ik bijna niet meer zijn na bovenstaande reacties ;-). Het lijkt me gewoon een supertof boek. Ik zou er heel graag mee aan de slag gaan om te kijken of ik ook geschikt ben voor het maken van kleine taartjes. Dan kan ik nog meer verschillende smaken tegelijk maken. En mijn dochter van 8 en zoon van bijna 5 ook meenemen en de kneepjes van het bakken leren. In dit seizoen zijn frisse fruitsmaken favoriet in ons gezin. Ik hoop op een taartje met mango!

Reactie van Marije

Ohhh, alleen om de kaft zou ik het boek al willen winnen! Ziet er zo heerlijk uit. Ik hoop op een combinatie met chocolade (altijd goed!) of aardbeien(zo lekker...) Ik kan prima “gewoon” koken, maar blink nergens in uit. Misschien zou ik me deze taartjes eigen kunnen maken en bekend komen te staan als “zij die die overheerlijke taartjes maakt.” Zou leuk zijn! Dus duim, duim, duim

Reactie van Loes

Heel leuk!

Reactie van Mirella

Iedere vakantie gaan we op zoek naar het ultieme frambozentaartje... Met onze vier jongens geven we een cijfer. Tot nu toe zijn de beste taartjes geproefd in een patisserie in Dinant België. Met passievrucht vulling en verse frambozen met wat poedersuiker. We gaven het taartje een 9,5 omdat we altijd nog op zoek zijn naar het taartje met een 10 😃 Ik ben super benieuwd naar boek, want thuis bakken we ook graag!

Reactie van Jennifer

Het lijkt mij een super leuk bakboek en het zou dus geweldig zijn om deze te winnen! Ben gek op klein gebak en koekjes. En mijn collega’s gelukkig ook want alles zelf op eten is ook niet goed! Er zal ongetwijfeld een recept in staan met de combinatie citroen en merengue, maar ik hoop ook op een recept met pistache!

Reactie van Anouk Iuzzolino

Ik hoop op iets met passievrucht - merengue? Of schwarzwälderkirsch!

En als er iets met blauwe muisjes in staat, dan heb ik binnen nu en enkele weken een goede reden om aan de slag te gaan. Maar da’s waarschijnlijk niet Frans :-)

Ik bak eigenlijk het liefst naar Duits recept. Neemt niet weg dat ik naar Frans recept heel benieuwd ben nu!

Als ik hem niet win, zet ik hem met grote letters op mijn verjaardagsverlanglijstje 🤗 Alleen... ben ik over een paar uurtjes jarig en dat betekend dat ik dus een jaar zou moeten wachten 🙈

Haha, ik denk dat hij er sowieso komt.

Hartelijke groet!

Reactie van Mariska Massink

Oeh ik zou graag een kleine taartjes met pistachenootjes maken... daar maak ik velen in mijn omgeving blij mee! Ik houd erg van taart bakken maar deeg en ik zijn niet de allerbeste vrienden... met dit kookboek hoop ik daar verandering in te brengen!

Reactie van Suzanne

Als je door je familie al 'tante taart' wordt genoemd, is de stap naar 'tante kleine taartjes' snel gemaakt... Ik word heel blij van de voorkant alleen al van het boek en hoop dat er een recept met rabarber in te vinden is!

Reactie van Jantine

Ik wil graag winnen om lekkere taartjes voor de babyshower van mijn zusje te maken! Ik hoop op een lekker recept met pinda(kaas) en chocolade!

Reactie van Yumee

Ooooo ik zou zo graag weer het bakken oppakken. En welk excuus is beter dan kleine taartjes bakken voor het kleine grut?! Ideaal zou een petit gateau zijn met gele room en fruit, om zo ook mijn portfolio qua roomtaartjes op te krikken. Bakken is er sinds de kids niet vaak meer van gekomen. Terwijl me dat juist nu de oudste wat groter wordt dat een leuke activiteit lijkt!

Reactie formulier