Menu Vind Restaurant
* woensdag 4 december 2013 *

Winactie - Foodelicious pakket (Gesloten)

Susan Aretz – Winacties

winactie

Smulpaapje kruipt voor één keer eventjes in de rol van Oprah, of is het Linda? Hoe dan ook, omdat het december is geven we een pakketje met onze persoonlijke favorieten weg. Favorieten die ook nog eens een belangrijke rol spelen in het Smulpaapje kerstmenu, dat we vanaf vrijdag gaan onthullen. En dat hele pakket van Foodelicious, vòl met lekkers, kun jij nu winnen!

Persoonlijke favorieten

Laten we je eerst vertellen waar dit smakelijke “kerstpakket” uit bestaat. Een mooie Balsamico azijn, 6 jaar jong en heerlijk in onder meer een dressing. Maar je kunt er ook lekker mee koken. Houd 'Smulpaapje kookt!' de komende tijd maar in de gaten! De Fitzpatrick Roseship & Rubarb siroop vinden wij het lekkerst aangelengd met wat lichtbruisend spuitwater. Maar ook de siroop kan op een andere, verrassende manier gebruikt worden. Nog hèèl even geduld, dan laten we je zien hoe! Die prachtige dillemosterd. Doe eens een lik op een garnalenkroketje. Of…. Ja, inderdaad dat verklappen we nog niet. Flauw hè? Maar vrijdag weet je meer, écht! En als laatste, die waanzinnige balsamicotruffels. Daar hebben we eigenlijk maar één oplossing voor, zò opeten. Want oh, wat zijn die hèèrlijk!

Foodie hemel

Wij kopen al deze fijne spulletjes bij Foodelicious, de foodie hemel op aarde van Herman en Jaime Specker. Aan de Mariniersweg 47 in Rotterdam zit hun winkel, waar naast onze favorieten ook bijvoorbeeld heerlijke olijfolie, chocola, azijn en ander lekkers te koop is. Ben je niet in de buurt van Rotterdam, dan zijn ze 24/7 open via www.foodelicious.nl en wordt al dat lekkers bij je thuisbezorgd.

Doe mee!

In het kerstmenu maken we, in elk van de drie gangen, gebruik van één van de producten die we hierboven noemen. Maar voor deze winactie mag jìj je fantasie gaan gebruiken! Laat ons weten welk product uit het pakket jouw favoriet is/wordt en wat jij er mee zou maken. Degene met de lekkerste suggestie wint!

Winner takes all

Woensdag 18 december maken we de winnaar bekend via Smulpaapje.nl. We zorgen dat je pakketje kort daarna wordt verstuurd, zodat je nog deze kerst je eigen gerecht of natuurlijk het kerstmenu van Smulpaapje, thuis kunt maken!

13 reacties

Reactie van Maaike

Mmm balsamico! Een dressing die de kleintjes ook lekker vinden: wat sjalotjes en knoflook "stoven" in balsamicoazijn met wat bruine basterdsuiker... En dan over een salade van veldsla, peren en krokante prosciutto... (En voor de liefhebben wat blauwe kaas) Voor de rest weet ik ook nog wel wat oplossingen, hoor!

Reactie van Rafke

De balsamicotruffels! Ik heb er laatst eentje gegeten en ben een zoetsnob geworden. Geen chocoladeletters voor mij dus - nou ja, minder ;-) - ik ga voor de bijzondere balsamicotruffels. Heerlijk als klein hapje bij de afterdinner-espresso.

Reactie van Erik

Natuurlijk volledig buiten het seizoen: aardbeien met balsamico! Afmaken met muntslagroom (slagroom kloppen met vanillesuiker en klein gehakte munt). En ijs is nooit vies ;-)

Reactie van Ingrid Blenk

De rubarb sirup lijkt me heerlijk om mee aan de slag te gaan! Ik heb zelf lactose intollerantie, maar ben dol op ijs. Ik denk dat hij heerlijk zou zijn met citroen sorbet ijs, voor een heerlijk friszuur met zoet compliment. En ipv bruisend water, een volwassen feest versie met een bubbeltje als een prosecco. Maar ik denk dat hij ook een heerlijke "rubbarb crumble" achtige twist kan geven als verwerkt in een appeltaart. Of gewoon bij de (alpro) vanille vla. Oooh ik kan nog een heleboel dingen verzinnen met toetjes en gebak en drankjes, het water loopt me bij voorbaat al in de mond wat een heerlijk product. Het kerstmenu klinkt goddelijk, ik ga zeker volgen wat je er precies mee maakt! Leuk :-))

Reactie van Anita

Dit klinkt voor mij allemaal exotisch, maar het lijkt me zo leuk om mee te experimenteren.

Reactie van Marian

Helaas kan ik het niet met kerst uitproberen maar ga ik dit met nieuwjaar proberen. De mosterd voor aardappelcroquetten, een idee?

Reactie van Antoinette

Die truffels klinken wel heel erg bijzonder!

Reactie van Annemieke

Ja, wacht eens even. Natuurlijk kan ik die balsamicotruffels zo in mijn mond stoppen. Dat is zelfs geen enkel probleem!

Maar... als onderdeel van een dessert lijkt me ook leuk. Bollen vanille-ijs met echte vanille. Aardbeiensaus (vriezeraardbeien pureren) erover en erop de truffels. En in een echte funky en niet-duurzame bui strooien we er dan ook nog basilicum op.

Reactie van Willeke Klein

Wat een mooi pakket! De balsamico is fantastisch om een stroopje van te maken om in parmaham gewikkelde en even aangebakken dadels mee af te lakken, maar ook in de cranberrysaus voor bij het wild, of in een fruitcrumble met roomijs als nagerecht. Dan nemen we nog de truffels bij de koffie, en hebben we een compleet balsamicodiner!

Reactie van Berber

Die balsamicotruffels zijn heerlijk. Uitdaging om niet het hele zakje in één keer leeg te eten. De balsamico azijn gaat natuurlijk in een dressing of gewoon zo over de slag, of tomatensalade, en een klein beetje als smaakmaker in tomatensaus. Precies dat zoet-zuurtje dat tomaat nodig heeft. De siroop ken ik niet, maar lijkt me erg lekker. Gewoon als limonade, maar ik denk dat deze ook prima met prosecco of andere bubbels samengaat om het kerstdiner mee te beginnen of het nieuwe jaar in te luiden. Mosterd, heerlijk om een stukje vlees mee in te smeren voordat deze de pan in gaat. En bij een garnalenkroketje of een stukje kaas zal deze ook zeker goed passen.

Krijg er helemaal trek van...

Reactie van Johanneke

Zitten erg leuke en lekkere producten in de box. Truffels, altijd goed. Hopelijk erg puur, en een spannend smaakje in combi met chocolade is altijd goed. Beetje jammer om daar iets mee te doen dan gewoon lekker van genieten in pure vorm. Favoriet bij mij is de siroop. Ik drink nauwelijks frisdrank als cola en vind spannende smaakjes altijd leuk. Maak ze ook veel zelf. Met deze siroop zou ik een gelei maken (iets aanlengen met water, en gelatine in oplossen), daar een dun laagje van een glaasje, en daarbovenop een lekkere romige (hoezo dubbelop?) panna cotta.

Reactie van joke boon

de siroop van rabarber over een heerlijk simpel roompuddinke, de mosterd bij een kaasplankje en een truffeltje bij een kopje opgietkoffie.

Reactie van Ruth Hoosemans

Ik een heerlijk ontbijtje maken. Ja een ontbijt met truffels en gepocheerde eiren en een schaafijsje van de siroop. Een stevig ontbijt voor mijn smulaapjes van 6 en 8 jaar die net zulke foodie worden als ik.

Reactie formulier