Menu Vind Restaurant
* vrijdag 12 augustus 2016 *

Watermeloen van de BBQ

Susan Aretz – Recepten

bbq

Ik kook niet vaak uit kooktijdschriften. Simpelweg omdat ik eigenlijk altijd bezig ben om nieuwe recepten voor jullie te bedenken en zo min mogelijk één op één van anderen wil nakoken. Maar héél af en toe maak ik een uitzondering, zo ook voor dit recept uit Delicious van augustus.

We maakten het voor het eerst in Italië, tijdens de vakantie. En hebben het daarna nog minstens 3! keer gemaakt. Zó lekker is het. Die moét ik dus wel met jullie delen. Met alle credit dus aan Delicious magazine voor het recept.

watermeloen vd BBQ.jpg

Voor 4 personen

2 dikke plakken watermeloen (je halveert ze na het grillen)
4el lekkere olijfolie
2tl goede balsamico azijn
burrata
paar takjes verse basilicum
Maldon zout en versgemalen peper

Voorbereiding

Dep de watermeloen droog en leg de plakken, onafgedekt, een uur van tevoren in de koelkast. Hierdoor drogen ze iets uit, waardoor ze makkelijk gegrild kunnen worden en karameliseren. Maak in de tussentijd de dressing doro de olijfolie en azijn goed te mengen en steek de barbecue aan.

Watermeloen van de barbecue

Grill de watermeloen rechtstreeks op het rooster, 5-6 minuten (niet keren nog!) Draai ze daarna om en grill de andere kant 3-4 minuten. Leg ze op een bord en halveer. Sprenkel de dressing over de watermeloen en leg er plukjes burrata, naar smaak, boven op. Tot slot nog zout en peper en blaadjes basilicum. Je weet niet wat je proeft!

Dit recept komt uit het augustusnummer (2016) van Delicious

Eén reactie

Reactie van Sjoukje - meergeldminderstress

Dat klinkt echt heel erg lekker! Goeie tip!

Reactie formulier