Menu Vind Restaurant
* maandag 9 oktober 2017 *

Wat maak ik met restjes... spinazie

Susan Aretz – Recepten

spinazieverspillingsvrij

Er is weinig waar ik zo een hekel aan heb als eten moeten weggooien. Het is niet duurzaam, zonde en kost eigenlijk ook gewoon geld. Terwijl je, zelfs met kleine beetjes best nog wat lekkers kunt maken. Als je er een beetje creatief mee omgaat. Dat ga ik voor jullie doen de komende tijd.

Want in deze nieuwe rubriek 'Wat maak ik met restjes..' geef ik jullie suggesties, tips en recepten om kleine beetjes eten - of dat nou groente, vlees, voorraadkastingrediënt of iets anders is - op een lekkere manier op te maken. Uiteraard mag je onder die artikelen ook je eigen tips geven. Graag zelfs. We bijten de spits af met restjes spinazie.

Spinazie_restje

Wat maak ik met restjes verse spinazie?

Want er lag nog een halve zak verse spinazie in de koelkast. En hoewel officieel over de datum nog prima om te verwerken, maar niet meer genoeg voor een volledige maaltijd. Creatief met restjes spinazie dus. Dit maakte ik er mee!

Smoothie met restje spinazie

spinaziesmoothie_Smulpaapje

Voor 1-2 personen

2 handjes spinazie
1 banaan
half doosje diepvriesmango
250ml (amandel)melk (ik gebruikte die van Rude Health)

Gooi alles bij elkaar in een blender/foodprocessor (of gebruik een staafmixer) en blend tot een egale smoothie. Genoeg voor één groot glas, of twee kleine glazen. Ook lekker om mee naar school te geven, voor bij de lunch.

Omelet met spinazie

Voor één persoon

handje spinazie
1-2 eieren
zout en peper

Maak met een staafmixer de spinazie fijn door de eieren heen. Giet in een hete koekenpan en bak aan beide zijden. Vul eventueel met een beetje kaas of zalm, rol op en geef mee in de lunchtrommel of eet als lichte lunch.

Spinazie pancakes

De dag met hartige pancakes beginnen is misschien even wennen, maar hoe lekker om op deze manier je restjes spinazie op te maken? Het recept vind je hier.

Meer recepten met spinazie

Natuurlijk is er ook volop inspiratie voor als je wel nog een hele zak spinazie hebt, maar niet weet wat je er mee moet maken. Al die spinazie recepten staan hier allemaal voor je op een rijtje.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier