Walnotenpesto



De échte pesto is natuurlijk met pijnboompitten (dat recept vind je hier) maar je kunt ook een geweldige pesto maken met walnoten. In deze pesto niet alleen basilicum, maar ook erwtjes voor nóg meer smaak.

En met die walnotenpesto maak je deze super lekkere pasta, maar hij is ook heerlijk bij de borrel of lekker op een broodje met wat oude kaas & vijgenjam. Een super veelzijdig recept dus!

walnotenpesto Smulpaapje

Voor de walnotenpesto heb je nodig

100g walnoten, licht geroosterd in een hete pan zonder olie
15g basilicum
50g erwtjes
45g geraspte Parmezaanse kaas
60ml van de lekkerste extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
sap van 1 citroen
zout & peper

Verder nodig: foodprocessor of staafmixer

De lekkerste walnotenpesto

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen (noten geroosterd, erwtjes ontdooid, kaas geraspt) doe je alles in een foodprocessor en maal je het fijn tot het de structuur heeft die je zelf prettig vindt.

Ik hou ervan als het niet té glad is. Wil je dat wel, kan het zijn dat je net iets meer olie nodig hebt. Breng op smaak met zout & peper. Gebruik je een staafmixer doe dan alles in een maatbeker en mix het dan fijn.

In de koelkast kun je de pesto, goed afgedekt, prima een aantal dagen bewaren. Voor het gebruik dan even doorroeren en wellicht nog extra drupje olie erdoor.

Gepubliceerd op 12 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!