Menu Vind Restaurant
* maandag 26 juni 2017 *

Vlierbloesem citroentiramisu

Susan Aretz – Recepten

dessertdinertoetje

Het was oprecht lastig kiezen welk recept uit Oogst, van Marleen van Es, ik met jullie zou delen. Want werkelijk ieder recept in dat boek ziet er even verrukkelijk uit. Het werd deze frisse, zomerse tiramisu. Hierbij kun je perfect de vlierbloesemsiroop gebruiken die ook op de site staat.

Het maken van de tiramisu is echt kinderspel. Daarna is het vooral geduld hebben, zodat de tiramisu mooi kan opstijven. Heerlijk als afsluiter van een zomers feestelijk diner, of gewoon zomaar, omdat het vandaag is 😉

Vlierbloesem tiramisu

Voor vier ruime porties heb je nodig

8 lange vingers (idealiter die speciaal voor tiramisu zijn)
200ml vlierbloesemsiroop (gekocht of gebruik zelfgemaakte)
4 eieren, alleen de eiwitten
1 citroen, goed schoon geboend (rasp en sap apart)
250g mascarpone
2el poedersuiker
4 glazen (jam)potjes

Tijd in de koelkast: minimaal 4 uur (maar avond van tevoren kan ook prima)

Zomerse tiramisu met citroen en vlierbloesem

Klop met de mixer de eiwitten helemaal stijf. In een aparte kom klop je de mascarpone met een garde los en meng ‘m met de poedersuiker en citroensap. Spatel de eiwitten hier luchtig door heen.

Vlierbloesemtiramisu

Giet de siroop in de kom en drenk hier de lange vingers in. Leg op de bodem lange vinger, schep daar wat van het mascarponemengsel over en leg er nog een laagje lange vinger op. Eindig met de mascarpone. Strooi de citroenrasp over de bovenkant en zet in de koelkast.

Haal ze een kwartiertje voor je ze wilt eten uit de koelkast. Met de overgebleven eidooiers kun je bijvoorbeeld nog zelf mayonaise maken.

3 reacties

Reactie van Daniëlle

Ik vind vlierbloesem zo lekker! Dit recept ga ik zeker een keer proberen!

Reactie van Gerda

Kan je de rauwe eiwitten in dit recept vervangen? Voor kinderen is rauwe eieren niet gezond!

Reactie van Smulpaapje

rauwe eiwitten zijn niet zozeer ongezond, maar het klopt dat ze voor hele jonge kinderen en zwangeren niet aan te raden zijn ivm mogelijke salmonella. Maar ze zijn helaas ook niet te vervangen in dit recept omdat je ze nodig hebt voor de luchtigheid. Je kunt kijken of je gepasteuriseerde eiwitten kunt kopen maar vaak zijn die alleen bij de groothandel te koop.

Reactie formulier