Menu Vind Restaurant
* woensdag 5 juni 2019 *

Vis van de maand juni - Smörrebröd met Hollandse Nieuwe

Susan Aretz – Recepten

lunchsamenwerkingvisvisvandemaand

Samenwerking - In Scandinavië weten ze als geen ander hoe je verrassende (lunch) gerechten met vis kunt maken. Ook haring wordt er heel veel gegeten. En hoewel wij een Hollandse Nieuwe vaak zo van het staartje afhappen, kun je er nog veel meer mee maken.

Ik liet mij voor dit gerechtje inspireren door het smörrebröd dat ik vorig jaar in Kopenhagen at. Dit verrassende lunchgerecht met Hollandse Nieuwe is het resultaat!

Smorrebrod haring & biet Smulpaapje

Nodig voor 4 personen, als lunch

150g gekookte bietjes
50g Griekse yoghurt
5g verse dille
zout & peper
Brood, dikker gesneden (liefst zuurdesem)
4 Hollandse Nieuwe

Hollandse nieuwe als lunch

Maak van de bietjes, yoghurt en dille met een staafmixer (of blender/keukenmachine) een dikke puree. Breng die op smaak met zout en peper. Op ieder sneetje brood gaat een goede schep van de bietjes puree. De haring snijd je in passende stukjes en gaat daar weer boven op. Hoe makkelijk,  snel en lekker wil je het hebben?!

Vis van de maand

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks 'Vis van de Maand' vind je hier. En meer visrecepten vind je hier

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier