Menu Vind Restaurant
* zondag 22 december 2019 *

Vegan borrelboter uit Borreltijd

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjeoudennieuwvegan

Een van mijn eigen all-time favorieten uit Borreltijd is toch wel de borrelboter. Hij staat in de gewone versie ook al hier op de site, maar hij bleek zelfs in een vegan versie fantástisch lekker. Naast plantaardige boter gebruikte ik ook de sojasaus van Tomasu, die mede bepalend is voor de uiteindelijke smaak, en een goede tahin.

Dus wil je je gasten bij de borrel verrassen met mijn te gekke borrelboter, dan kun je nu uit twee versies kiezen. Aan jou de keuze!

Vegan borrelboter

150g plantaardige boter - wij gebruikten Flower Farm
50g Tahin
25g Tomasu sojasaus - ik leg je hier uit waarom je geen andere mag/moet/zou willen gebruiken

Het voordeel van de boter die we gebruikten is dat die al zacht is, dus je hoeft 'm niet verder te smelten. Meng de tahin en sojasaus goed door de boter en doe die in een mooi schaaltje. Zet tot gebruik in de koelkast. In tegenstelling tot roomboter zal deze versie niet hard worden in de koelkast, dus haal 'm er pas uit als je de borrelboter gaat serveren. Doe je dat te vroeg, dan wordt 'ie wel héél zacht.

Naast serveren bij brood bleek het ook super lekker om er wat rauwe groente, zoals bloemkoolroosjes en wortel in te dippen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier