Menu Vind Restaurant
* donderdag 28 januari 2016 *

Tulband met chocola

Susan Aretz – Recepten

bakkencakechocolapasen

Dit is werkelijk de meest luchtige tulband die ik ooit heb gegeten. En ook eentje die niet snel gaat vervelen.

Zelfs niet als je ‘m in korte tijd drie keer maakt. Zoals ik deed om zeker te weten dat dat jullie vanaf nu ook kunnen genieten van de heerlijkste tulband ever ;-)

Dit heb je nodig

5 eieren, eiwit en eidooier gesplitst
mespunt zout
100ml zonnebloemolie
100ml melk
1el vanille extract
2tl bakpoeder
200g bloem
225g poedersuiker
30g cacao

verder nodig: tulbandblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) - mixer

Cakebeslag voor tulband

In een schone, vetvrije kom mix je de eiwitten met een mespunt zout tot stevige pieken. Dan 50g van de poedersuiker er beetje bij beetje bij mixen tot je goed stijf eiwit hebt. Mix daarna, in een aparte kom de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot ze zachtgeel zijn, ongeveer 5 minuten. Dan de vanille erbij, vervolgens de melk en tot slot de olie.

Luchtige tulband

Mix een klein deel hiervan bij de eiwitten goed door elkaar. Dan eiwitten met de eidooiers luchtig erdoor spatelen. Meng niet te lang, om zoveel mogelijk luchtigheid te behouden. Zeef tot slot bloem en bakpoeder erdoor, spatel door. Nu ook weer niet te lang, tot alles goed gemengd is.

Tulband met chocola

In een aparte kom doe je nu ongeveer 250g van het beslag. Meng daar het cacaopoeder door, tot het is opgenomen. De helft van het gewone beslag gaat in de bodem van je tulbandvorm. Daarop het cacaobeslag en eindig met de rest van het gewone beslag.

Recept voor de lekkerste tulband

Bak de tulband 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Met een satéprikker test je of hij goed gaar is (geen beslag meer eraan = gaar). Laat even afkoelen, snijd de randjes iets los en draai ‘m dan om op een rooster om helemaal te laten afkoelen. Bestrooi tot slot nog met wat poedersuiker. Vers natuurlijk het állerlekkerst!

Het originele recept vond ik op www.hanielas.com Dit recept is mijn bewerking ervan

 

Eén reactie

Reactie van F. Tanja

Toppertje ,!! Erg lekker en ooohhhhhhh ja ook als ontbijt af en toe .

Reactie formulier