Menu Vind Restaurant
* woensdag 24 juli 2019 *

Tuinbonen van de BBQ

Susan Aretz – Recepten

bbqvegetarisch

De eerste keer dat ik las dat je tuinbonen op de BBQ kunt bereiden was in het boek Oogst van Marleen van Es. Zij maakt er in haar boek een lunchgerecht van, super lekker.

Ik maakte ze als bijgerecht, bij een BBQ waar ik verder nog vis serveerde. En ook dat was super lekker. Zeker samen met het sausje dat ik erbij maakte. Gewoon een keer proberen dus!

Tuinbonen BBQ Smulpaapje

Tuinbonen van de BBQ – bijgerecht

1 kilo vers tuinbonen, in de schil
BBQ, direct verwarmd op 200C

voor het sausje

4el dikke yoghurt (zoals Griekse of Turkse)
75g feta (ik gebruik Dodoni)
2 takjes munt, alleen de blaadjes (fijngesneden)
ruim zout & peper

Tuinbonen BBQ Smulpaapje

Tuinbonen van de BBQ

Leg de tuinbonen, in hun schil, op het rooster van de BBQ. Direct boven het vuur. Gril ze op deze manier een minuut of tien. Draai halverwege even om. Door de warmte die in de schil ontstaat garen de tuinbonen. Maak in de tussentijd het sausje door alle ingrediënten te mengen en de feta fijner te prakken. Breng op smaak met zout & peper.

Haal de tuinboontjes daarna uit de schil. Als je wilt kun je ze nog dubbeldoppen, door het grijze schilletje te verwijderen. Serveer met je zelfgemaakte yoghurtsausje.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier