Menu Vind Restaurant
* maandag 15 oktober 2018 *

TIP: Alcoholvrije Gin Tonic met Seedlip Grove 42

Susan Aretz – Reviews

drankjesreview

Wie mij een beetje kent weet dat een Gin Tonic één van mijn favoriete cocktails is. Maar er zijn genoeg redenen om ook eens een cocktail zónder alcohol te serveren en daar is nu een "gin" voor waarmee je dat werkelijke fantástisch kunt doen; Seedlip En recent introduceerde ze hun derde variant, de Grove 42.

Seedlip Grove 42 is, zoals ze dat noemen, een non alcoholisch destillaat. Deze versie is op basis van sinaasappel, mandarijn, citroenschil, gember en citroengras. Citrus voert dus de boventoon, samen met een aantal kruidige specerijen. Maar hoe smaakt het?

Seedlip web2.jpg

Seedlip Grove 42

Zoals gezegd, ik ben een echt GT liefhebber, dus was extra benieuwd in hoeverre ik de smaak van een non-alcoholische zou kunnen waarderen. Maar zal ik eens héél eerlijk zijn.

De smaak is echt fan-tas-tisch! Kruidig, genoeg citrus, zeker in combinatie met tonic lijkt het net een echte Gin Tonic. Wat een verrassing!

Alcoholvrije Gin Tonic

Het grootste verschil? Bij een gewone Gin Tonic heb je die lekkere nasmaak. Die heb je bij deze versie niet. Je drinkt 'm, proeft de smaken van citrus en specerijen en daarna is de smaak weg.

Is dat vervelend? Nee. Het is anders. Maar ik vond het oprecht lekker en denk dat je hiermee een super alcoholvrije variant van Gin Tonic te pakken hebt. Voor als je een keer geen alcohol wilt. Of als je geen alcohol mag drinken. Of voor als je zwanger bent. Etcetera.

Hoe drink je Seedlip Grove 42

Seedlip zelf geeft aan dat het lekker is om de "gin" aan te maken met bruisend water en een schijfje sinaasappel.Ik maakte 'm op mijn Gin Tonic wijze. Met Indian Tonic van Fever Tree, sinaasappelrasp en een stokje kaneel en een goede hoeveelheid ijs.

Ik tip 'm alvast voor jullie voor de komende feestdagen als mocktail. Prijs van een fles ligt rond de € 29,95

4 reacties

Reactie van Ruben

Waar kan ik deze gin kopen

Reactie van Smulpaapje

@Ruben hij is bij sommige slijters te koop, maar sowieso via diverse online webwinkels

Reactie van inge smets

Wat kan je allemaal bij doen bij seedlip grove 42 zonder alcool Grasg paar recepten aub dank u

Reactie van smulpaapje

ik drink het bijvoorkeur met tonic, als Gintonic maar dan zonder de alcohol.Verder ligt het aan je persoonlijke smaak én aan de soort Seedlip die je koopt.Op hun site staan nog meer suggesties.

Reactie formulier