Menu Vind Restaurant
* vrijdag 13 november 2015 *

Smulpaapje kookt! - Tagliatelle met romige paddenstoelen & blauwe kaassaus

Susan Aretz – Recepten

fastfoodkaaspasta

Een pasta met heel veel paddenstoelen en een romige kaassaus. Loopt het water je al in de mond?

Deze pasta gaat nét een stapje verder dan de gemiddelde champignonsaus, door het gebruik van blauwe kaas in de saus. Een lekkere manier om de smaakpapillen van jou en je kind(eren) te prikkelen.

Voor 4 personen

250g kastanjechampignons, in plakjes
15g boter
5 takjes tijm
1 sjalotje
1 teen knoflook
1el olie
scheutje wijn
75ml bouillon
75ml slagroom
75g blauwe kaas (naar keuze)
150g diepvrieserwtjes
4 plakjes pancetta, krokant uitgebakken
350g tagliatelle
optioneel: 1el allesbinder

Pasta met paddenstoelen

Verhit een koekenpan met de boter en bak op hoog vuur, in 5 minuten, de kastanjechampignons (bestrooid met de blaadjes tijm) goudbruin aan. Haal ze uit de pan en bewaar even. Zet een grote pan water op, breng aan de kook en in 10 minuten de tagliatelle al dente koken.

Verhit nu de olie in dezelfde pan als dat je de champignons in bakte. Op medium vuur fruit je de sjalot en knoflook in 2-3 minuten zachtjes aan. Paddenstoelen er nu weer bij en afblussen met de wijn en bouillon. Room er bij, kaas er in verkruimelen en zachtjes laten smelten en goed warm laten worden.

Romige saus met blauwe kaas

Tot slot de erwtjes erbij en mee laten warmen. Breng op smaak met peper en weinig zout, aangezien de kaas al behoorlijk zout is. Vind je de saus te dun bind ‘m dan iets met allesbinder (maïzena). Persoonlijk hou ik er van om zoveel mogelijk van de champignons en erwtjes op de pasta te doen en maar een klein beetje saus, dus ik bind ‘m persoonlijk liever zo min mogelijk. Maar smaken verschillen ;-)

Snelle pasta

Giet de pasta af, doe die op het bord en schep de saus met paddenstoelen en erwtjes erover en zo veel van de saus als je lekker vindt. Garneer met de uitgebakken pancetta en als je het lekker vindt nog wat extra verkruimelde blauwe kaas.

Welke blauwe kaas kies je?

Je kunt voor deze saus iedere blauwe kaas kiezen die goed smelt. Denk aan Gorgonzola of Stilton. Ik nam recent uit Engeland lokale blauwe kazen mee die tezamen in de saus gingen. Maar kies vooral zo mild of pittig als je lekker vindt.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier