Menu Vind Restaurant
* maandag 2 juni 2014 *

Review : Tafelklets

Susan Aretz – Reviews

reviewwinactie

Op de deurmat viel afgelopen weekend het boek ‘Tafelklets’ van Rianne en Wendy, die samen Gezinnig.nl oprichtten. Tafelklets is geen kookboek, maar wel bedoeld als boek voor aan tafel.

Een super leuke gedachte zit achter Tafelklets, ik vertel jullie er graag meer over.

Tafelklets

De meesten van jullie zullen het wel herkennen dat ’s avonds samen eten niet altijd even gestructureerd en soms zelfs niet altijd even gezellig verloopt. Politieagent moeten zijn, met meerdere keren het vriendelijk verzoek nu vooral even te gaan eten.

En dan leg je Tafelklets op tafel. Iedereen in het gezin komt aan het woord. Soms om antwoord te geven op de vragen die in het boek staan. Soms om te vertellen over hetgeen op hun bord ligt of iets anders dat met het eten te maken heeft. De anderen in het gezin luisteren. Klinkt als muziek in de oren toch?

Aan tafel anno 2014

Je zou denken dat je hier geen boek voor nodig hebt. Klopt. Veel gezinnen kunnen dit prima zelf regelen. Maar wat staan er leuke vragen in het boek. Vragen waar je zelf niet zo gauw aan zou denken, zoals "Hoe ziet jouw luilekkerland eruit? Of "wat heb jij allemaal vastgepakt vandaag?" Ook het feit dat er op een andere manier over eten wordt gesproken, dan de bekende ‘eet je groente, zit niet te klieren met je eten’ opmerkingen. Ja, ook ik maak me daar schuldig aan. Ik werd echt blij van de positieve houding in dit boek.

Aanrader

Je kunt het boek gebruiken met kinderen vanaf 4 jaar, alhoewel je sommige pagina’s misschien pas gaat gebruiken als ze wat ouder zijn. Zeker ook voor grote(re) gezinnen lijkt het me ideaal om hiermee iedereen aan de beurt te laten en gelijke aandacht te geven. Het boekje is daarnaast prachtig vormgegeven en doordat je op iedere pagina de datum kunt vermelden lijkt het me ook een geweldig naslagwerk voor als de kinderen groot en de deur uit zijn.

Winactie (gesloten)

Wij geven, met dank aan Rianne en Wendy, één exemplaar van ‘Tafelklets’ weg. Om kans hierop te maken laat je een reactie achter met daarin joùw tip voor een gezellige maaltijd samen. Dat kan van alles zijn; Van wat je te eten maakt tot waar je het met elkaar over hebt. Jouw ervaring telt! Vind je het leuk, dan mag je natúúrlijk onze Facebookpagina en/of die van Gezinnig liken op Facebook. Voor je winkansen maakt het niks uit.

Je kunt tot en met aanstaande vrijdag (6 juni) meedoen. Uit alle inzendingen kiezen we één winnaar. Uiteraard voorzie je jouw inzending van een geldig e-mailadres Kun je niet wachten, dan is Tafelklets vanaf nu te koop via de webshop van Gezinnig.nl

12 reacties

Reactie van Cristel Gea

Vind ik leuk! Hier met zijn vijven aan tafel...dus een hoop tafelgeklets.

Reactie van Barbara

Echt een uitkomst om niet alleen maar bezig te zijn met iedere volgende hap. Maar dat er ongemerkt tussen het kletsen door lekker wordt gegeten. Dat lijkt me nou echt een heerlijk vooruitzicht!!

Reactie van Nathalie

Onze tip voor een gezellige maaltijd? Elke week een favoriet gerechtje van de kids koken. Niet elke dag ;-) Dan hebben ze wat om naar uit te kijken. Helpen met klaarmaken is ook een suggestie, dan hebben ze het idee dat ze hebben meegekookt. Al is het maar het ei klutsen ;-)

Reactie van Miranda

Het is een soort traditie bij ons om het avondeten af te sluiten met een spelletje "ik zie ik zie wat jij niet ziet". We hebben nl 3 snelle eters en 1 wat langzamere. Zo blijft iedereen gezellig zitten en gaat niet lopen klagen over hun zusje, en krijgt dochterlief meer tijd. Maar met 4 kids zijn andere tips zeer welkom.

Reactie van Corinne

Leuk! Zou het graag cadeau doen aan mijn broer. Zijn zoon Finn heeft een 'valse' start gehad (geboren met kanker), maar is nu 5 en onlangs schoon verklaard :-) Het is een kleine, drukke 'lastpost'! Heerlijk, maar wat 'richtlijnen' of advies kan geen kwaad!

Reactie van joyce van weert

Al een voorproefje gehad van tafelklets. Maar ben benieuwd naar het hele boekje. Doordat onze dochter vaak iets nodig heeft aan tafel om te kunnen eten is het boekje de uitkomst. Tijdens de opdrachtjes gaat er dan toch iets in. Leuk om het samen over eten te hebben zodat het leuk wordt aan tafel. En voor het slapen gaan de slaapklets is de dag mooi afgerond.

Reactie van Linda

Kinderen kiezen vaak 1 dag zelf wat ze willen eten. En tijdens het eten nemen we de dag door of oefenen we de tafels. Na het eten een spelletje (niet altijd tijd voor hoor) maakt het compleet.

Reactie van Berber

Een gezellige maaltijd? Wow daar droom ik inmiddels alweer jaren van! Zucht. Met een moeilijke eter van 8 en een vrij makkelijke eter van 3,5 die zijn broer na doet is het geen pretje aan tafel. Inmiddels maakt de oudste een eetschema voor de hele week (met echt niet alleen de pretmaaltijden) en gaat het wonderbaarlijk een stuk beter! Maar een beetje vrolijkheid aan tafel mist nog wel, want voor beide heren blijft de maaltijd een verplicht nummertje.

Reactie van Esther van Oirschot

Tip voor een gezellige tafel: de kids mogen altijd heul hard AAN TAFEL!! roepen voordat we aan tafel gaan en we scheppen maar een klein beetje eten op hun bordje waarna en groot applaus klinkt als het bordje leeg en ze (stel je voor) NOG een keer opscheppen :-) groetjes Es

Reactie van Maxime

Van mijn 2 kids is de ene een moeilijke en trage eter, de ander schuift de inhoud op zijn bord binnen 20 seconden naar binnen. Af en toe een enorme uitdaging om het lekker en gezellig te houden. Wij doen van alles, spiesjes maken, gezichtjes op het bord of een kasteel van het eten bouwen ;-). En anders nog maar wat tomaat en komkommer erbij, doet het altijd goed!

Reactie van Jolanda

Door af en toe samen met ze te koken, ze merken dan meteen hoe fijn het is als iedereen lekker zit te eten, te genieten. Dit zorgt altijd voor een gezellige maaltijd :)

Reactie van Nathalie

Wat een heerlijk boek lijkt me dat! Ik maak er graag kans op. Mijn tip? Af en toe het eten in buffetvorm opdienen: op het aanrecht of op de salontafel gerechtjes uitstallen en dan (keer op keer - want het is echt leuk natuurlijk) langslopen om weer wat op te scheppen. Onbeperkt! (Nou ja... tót het op is natuurlijk...) Hartelijke groetjes van Nathalie

Reactie formulier