Menu Vind Restaurant
* woensdag 3 april 2019 *

Tacopasta met gehakt

Susan Aretz – Recepten

dinerovenschotelpasta

Waarschijnlijk wijzen zowel de Mexicanen, als de Italianen naar hun voorhoofd als ze zien dat ik taco’s gekruist heb met pasta, maar het leverde wel mooi lege borden op. En dat is ook wat waard, toch? 😉

Een grote ovenschotel vol levert je dit recept op, dus ideaal voor de momenten dat je veel eters hebt maar niet heel lang in de keuken wilt staan.

tacopasta Smulpaapje

Ovenpasta voor 6 personen

450g macaronigroente
1el  neutrale olie
300g (bio) rundergehakt
1 zakje tacomix (à 35g)
1 blik zwarte bonen (à 400g)
250g volkoren macaroni
1 pot pastasaus, naar keuze (à 340g, ik gebruikte Salsa Rustica van Foodelicious)
150g geraspte mozzarella (AH)
2 handjes gezouten nacho’s (Santa Maria)

verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C

Tacopasta met gehakt

In een grote pan met warme olie bak je ongeveer 4 minuten de macaronigroente. Voeg dan het gehakt toe en bak dat vier minuten mee aan, tot het rul is. Bestrooi alles met de tacomix en bak even mee. Voeg dan de bonen en pastasaus toe en laat alles goed warm worden. In de tussentijd kook je, in gezouten water, de macaroni in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en voeg toe aan de saus.

Ovenpasta met nacho’s

Doe alles in de ovenschaal en verkruimel grof de nacho’s over de bovenkant en bestrooi met de geraspte kaas. Zet dit in de voorverwarmde oven en zet die nu op grillstand. Laat dan een minuut of vijf staan, tot de kaas lekker is gesmolten. Serveer meteen

Eén reactie

Reactie van Patricia

We gaan dit nu eten! Zoveel zin in!

Reactie formulier