Menu Vind Restaurant
* zondag 8 december 2019 *

Tabouleh met granaatappel

Susan Aretz – Kerst recepten

borrelhapjekerstkerst2019oudennieuwvegetarisch

Hoewel een salade op basis van bulgur en kruiden natuurlijk niet direct een borrelhapje is, hoort een salade wat mij betreft wel thuis op een borrelplank/-tafel. Voor als je iets meer wilt dan alleen een ‘one bite’ hapje.

Deze tabouleh maakte ik met heel veel verse kruiden, een klein beetje fijngesneden groente en een lekkere azijn. Meer heb je niet nodig voor héél veel smaak.

Kerstborrelhapje_tabouleh_Smulpaapje

Tabouleh – een schaal vol

150g bulgur
150g tomaat, in kleine stukjes (zonder zaadlijst/vocht)
225g snackkomkommer, in kleine stukjes (zonder zaadlijst)
20g platte peterselie, fijngesneden
10g verse munt, fijngesneden
1el granaatappelazijn (via Foodelicious)
½ el extra vierge olijfolie
granaatappelpitjes, zoveel je wilt
zout & peper

Verse tabouleh

Het fijne van dit recept is dat je het heel prima van te voren klaar kunt maken en eigenlijk alleen maar meer smaak krijgt door het een dagje te laten staan. Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en terwijl het afkoelt meng je er de andere ingrediënten door. Proef of het nog zout, peper, olie of azijn extra behoeft.

Laat helemaal afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Garneer, vlak voor je opdient, met granaatappelpitjes en nog wat extra fijne kruiden. Serveer liefst wel op kamertemperatuur, dan komen de smaken nóg beter tot z’n recht.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier