Supersnelle gazpacho



Supersnelle gazpacho

Het is zonder twijfel mijn favoriete zomerse (koude) soep, de Spaanse gazpacho. Ik heb al een recept hiervoor op Smulpaapje staan maar omdat die best even wat werk is bedacht ik er eentje die echt supersnel gemaakt is.

Niks geen tomaten ontvellen, geen gedoe maar gewoon alles in één keer in de blender, draaien en klaar ben je. Het meeste werk is het wachten tot je gazpacho door en door koud is, want dan is ‘ie echt het allerlekkerst!

Voor 1 liter snelle gazpacho
750g rijpe trostomaten
1teen knoflook, gehalveerd
1 sjalotje, gehalveerd
1 blik San Marzano tomaten (á 400g)
1tl gerookt paprikapoeder
½ komkommer, zonder zaadlijst
100ml extra vierge olijfolie
2el balsamico azijn
zout & peper

Verder nodig: krachtige blender (ik gebruik deze)

Recept voor de snelste gazpacho

Halveer de tomaten en snijd het groene aanzetje eruit (dit is bitter) en verwijder de zaadlijsten. Doe de tomaten, samen met alle andere ingrediënten, in de blender. Ik gebruikte de Power Blender van Magimix, die in een minuut een supergladde gazpacho maakte. Kijk bij jouw blender even hoe krachtig de motor is en hoe lang je alles dus moet blenden tot je een super gladde soep hebt.

De lekkerste gazpacho

Zet de gazpacho nu minstens 4 uur, maar liefst de hele dag, in de koelkast tot ‘ie ijs- en ijskoud is. Roer voor je ‘serveert nog een keer heel goed door. Serveer dan in een klein kommetje of glas en garneer met croutons, nog wat olijfolie en wat verse peterselie. Mmmmmm!

Gepubliceerd op 18 juli 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!