Menu Vind Restaurant
* maandag 24 december 2018 *

Supersnelle borrelhapjes

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjeoudennieuw

Soms wil je wel wat op tafel zetten, voor tijdens de borrel. Maar heb je geen zin om daar lang voor in de keuken te staan. Voor die momenten heb ik twee supersnelle borrelhapjes voor je.

Het enige dat je eigenlijk hoeft te doen is de losse componenten samen te brengen. Prikkertje erdoor en klaar ben. De ideale supersnelle borrelhapjes dus!

manchego hapje

Spaanse tapasprikker

Spaanse schapenkaas, bijvoorbeeld Manchego
Spaanse rauwe ham, zoals Serrano
Spaanse zwarte olijven

Je kunt er ook een Italiaanse prikker van maken door Italiaanse kaas, ham en olijven te kiezen.

Het enige wat je hoeft te doen is de kaas in blokjes te snijden, de ham op te rollen en in stukjes te snijden. Ham op de kaas, daar bovenop een olijf. Prikker erdoor. Klaar! Serveer op kamertemperatuur.

dadelsboursin borrelhapje

Dadels met pecannoten & kruidenkaas

1 klein doosje boursin (of andere kruidenkaas)
gezouten pecannoten
gedroogde (of verse) dadels

Snijd een mini topje af van de dadel, zodat ‘ie wat steviger op de schaal ligt. Leg daar bovenop een pecannoot en besmeer die, royaal, met de kruidenkaas. Andersom kan ook, eerst kruidenkaas dan de pecannoot. Dat ligt steviger, maar vond ik er visueel minder mooi uitzien. Voor welke optie je ook gaat, dit is een supersnel en lekker hapje waarin je zout, zoet én crunch proeft. Probeer maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier