Menu Vind Restaurant
* vrijdag 12 oktober 2018 *

Stoofschotel met Texels lamsvlees & sperzieboontjes

Susan Aretz – Recepten

dinerslowfoodstoofpotjetijdvoortexel

Je kunt niet een special over Texel op Smulpaapje hebben zonder een recept met lamsvlees. Gekocht op Texel. Thuis bereid en dan weer met Griekse invloeden. Kortom, een bijzonder recept.

Maar ook bijzonder makkelijk om te maken. Opzetten, vuur laag en 1,5uur verder en je hebt deze fantastische stoofschotel met lamsvlees, tomaat en boontjes. Oh en brood erbij om die verrukkelijke saus mee op te vegen is natuurlijk verplicht 😉

lamsstoof tomaat Texel Smulpaapje

Stoofschotel voor 4 grote eters

500g lamsprocureur, in grote blokken gesneden bestrooid met zout & peper
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, grof gehakt
2el olijfolie
1el tomatenpuree
1 blik tomaten op sap, San Marzano (400g)
1 pot vleesfond (350ml)
2 takjes verse rozemarijn
1 laurierblad
400g sperzieboontjes, uiteinden eraf
1 potje Kalamata olijven (240g) schoongespoeld
2el vers citroensap
versgemalen zwarte peper & zeezout (Maldon)
optioneel: geroosterde tomaatjes met knoflook/chili olie

Stoofschotel met Texels lamsvlees

Zet een grote braadpan op het vuur, verwarm de olie (niet te heet) en fruit hierin 10 minuten de ui en knoflook aan. Dan het lamsvlees erbij en vuur omhoog, bak het 5 minuten rondom aan. In de laatste minuut de tomatenpuree erbij en bak die een minuutje mee. Nu het blik tomaten, de vleesfond, rozemarijn en laurier erbij.

Lamsstoofpotje met sperzieboontjes en tomaat

Laat het vlees nu een uur, met de deksel half op de pan, zachtjes stoven. Dan gaan de sperzieboontjes en olijven erbij en laat je alles nog 15-25 minuten pruttelen, tot de boontjes beetgaar zijn. Gebruik je de geroosterde tomaatjes dan doe je die het laatste half uur in een ovenschaal in een op 150C voorverwarmde oven, besprenkeld met de olie.

Stoofpotje met lamsvlees en groente

Proef de stoofschotel, vlees gaar genoeg? Boontjes beetgaar? Breng dan, indien nodig, verder op smaak met zout en peper en voeg als laatste het citroensap toe. Serveer met knapperig brood! Ideaal ook om in het weekend te maken, zodat je doordeweeks lekker snel aan tafel zit.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier