Menu Vind Restaurant
* woensdag 19 december 2018 *

Stoofpeertjestaart

Susan Aretz – Kerst recepten

bakkenkerstkerst2018taart

Toen ik de siroop maakte voor de kindercocktail die ik bedacht voor het kerstmenu bleven er heel veel lekkere stoofpeertjes over. Zonde om daar niks mee te doen. Want hoewel ze heerlijk zijn om gewoon zo te eten of te gebruiken voor bijvoorbeeld pannacotta kun je er ook een zeer smakelijk en makkelijk taartje mee maken.

Zo gezegd, zo gedaan. In een handomdraai op tafel. Ook heerlijk als toetje trouwens. Wil je éxtra verwennerij, serveer er dan een bolletje vanille roomijs bij. Yum!

Voor 1 stoofperentaartje – genoeg voor 6 personen – heb je nodig

3-4 stoofpeertjes – bereid volgens dit recept
135g zachte roomboter
100g lichte basterdsuiker
2 eieren (L)
1tl vanille extract
175g bloem
1tl pumpkin spice kruiden (Green Gypsy of maak ze zelf)
1tl bakpoeder

Verder nodig: springvorm 20 cm – hetelucht voorverwarmen op 180C

Stoofpeertjestaart

Mix de boter en suiker tot de suiker is opgenomen en doe er dan één voor één de eieren bij en mix tot ook die zijn opgenomen. Voeg de vanille toe. Meng bloem met kruiden en bakpoeder en mix dit nu door de rest, tot je een stevig beslag hebt.

Makkelijk taartje met stoofperen

Vet de springvorm en doe hier het beslag in. Snijd de stoofpeertjes in delen en duw die in het beslag. Verdeel gelijkmatig over de bovenkant. Bak de taart – in de voorverwarmde oven – in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en haal dan uit de springvorm. Bestrooi voor serveren met poedersuiker. Geniet!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier