Menu Vind Restaurant
* maandag 14 november 2016 *

Stamppot met bloemkool, salami & roquefort

Susan Aretz – Recepten

bloemkooldinerstamppot

Soms zit het mooie in de eenvoud van dingen. Een stamppotje, ik maak het eigenlijk veel te weinig. Terwijl je in nog geen half uur iets heerlijks op tafel zet. Het boek van Brenda Kookt hielp me daar weer eens aan herinneren.

Haar bloemkoolstamppot met chorizo & feta heb ik een eigen draai gegeven, met lekker veel groente, blauwe kaas én hij staat zo op tafel. Win/win dus!

bloemkoolstamppot.Smulpaapje

Voor 4-6 personen

1 bloemkool (ongeveer 1kg), in grote roosjes
1kg aardappels, geschild en gehalveerd
125ml warme melk
klontje roomboter
100g roquefort, verkruimeld
1 prei, in ringen
150g Italiaanse salami, in blokjes
1-2el bieslook, fijngesneden
versgemalen zwarte peper

Bloemkoolstamppot met blauwe kaas en salami

Ik ben lui, dus zette de bloemkool tegelijk met de aardappels op (in plaats van in 2 aparte pannen) en liet die 12 minuten koken. Afgieten, even laten uitdampen en dan met de boter en melk (niet alles in één keer toevoegen, maar beetje bij beetje) tot een grove stamppot stampen met een aardappelstamper.

Stamppot met verrassende smaken

In de tijd dat de aardappels/bloemkool koken verhit je een koekenpan met een klein scheutje olie en bak je de prei hierin 4 minuten aan. Dan de salami erbij en nog eens 5 minuten meebakken. Doe dit bij je stamppot, samen met de helft van de roquefort en schep goed om, zodat de kaas kan smelten. Tot slot een eetlepel bieslook erdoor scheppen en op smaak brengen met peper.

Serveer met nog wat extra gekruimelde roquefort en gesneden bieslook!