Menu Vind Restaurant
* woensdag 9 augustus 2017 *

Stamppot gepofte zoete aardappel

Susan Aretz – Recepten

bbqdinervegetarisch

Terwijl de BBQ aan stond voor een aantal vegetarische gerechten legde ik onder in de hete kooltjes een aantal zoete aardappelen om te poffen. Met die gepofte zoete aardappel maakte ik dit stamppotje. Niet alleen verrassend anders, maar ook bomvol lekkere groente.

Natuurlijk kun je de aardappels ook gewoon koken, of poffen in de oven als het een keer geen barbecueweer is!

zoeteaardappelbroccoli stamppot Smulpaapje

Voor 4 personen

1kg zoete aardappel, schoongeboend (met schil)
1kg broccoli, in roosjes
100g feta, in blokjes
zout en peper

Stamppotje zoete aardappel

Boen de aardappels schoon en verpak ze, per stuk, goed in aluminiumfolie. Pof de aardappels onder in de BBQ tot ze gaar zijn (hoe lang is afhankelijk van de grootte van de aardappel en de hitte van je BBQ) en verwijder de schil, vang de rest van de aardappel op in een kom. Kook je de aardappels, schil ze dan wel, kook ze gaar, giet af en laat uitstomen.

Zoete aardappel en broccoli

De broccoli roosjes kook je kort in gezouten water, tot ze beetgaar zijn. Giet af, houdt een kwart van de roosjes apart en doe de rest bij de zoete aardappel. Stamp die samen met een aardappel stamper fijn en breng op smaak met zout en peper. Schep nu de andere roosjes erdoor, zodat je nog een beetje structuur in de stamppot hebt. Verkruimel tot slot de feta over de stamppot heen. Aan tafel!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier