Menu Vind Restaurant
* zaterdag 2 januari 2016 *

Spruitjes met rijst

Susan Aretz – Recepten

kiprijstspruitjes

Ik zag een glimp van Nigella op tv onlangs waarbij ze kant en klare rijst gebruikte in een gerecht met spruitjes. Ik sloeg op twee dingen aan, want hoera voor spruitjes en wat gaaf om die te combineren met rijst.

En hee, had ik niet net een pakketje Tildarijst ontvangen, dezelfde die zij gebruikte. Het inspireerde me in ieder geval tot dit recept!

Voor 2-3 personen

1cm verse gember, geraspt
1teen knoflook, geraspt
scheutje neutrale olie
350g kippendijen, in dunne reepjes
500g spruitjes, schoongemaakt en in dunne plakjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

Snel gerecht met spruitjes en rijst

Bereid alle ingrediënten voor en zet een pan op het vuur met een scheutje olie en fruit hier in zachtjes de gember en knoflook aan, zodat die hun smaak kunnen afgeven. Dan vuur hoger, de kipreepjes erbij en in 5 minuten aanbakken. Spruitjes erbij en meebakken. Omdat je die lekker dun hebt gesneden hebben ze letterlijk maar een paar minuten nodig.

Kinderen eten mee

Breng de kip en spruitjes op smaak met ketjap en sambal. Gebruik als er kinderen mee eten zo veel sambal als je denkt dat ze aan kunnen. Je kunt je eigen gerecht straks ook nog verder er mee op smaak brengen, dus begin met wat minder dan je volwassen smaak zou gebruiken. Tot slot de zak rijst erbij en alles, omscheppend, goed warm laten worden. Serveer met wat gebakken uitjes.

Dol op spruitjes

Smulpaapje is dol op spruitjes. Dus nog meer afwisselende recepten met deze heerlijke groente vind je hier

3 reacties

Reactie van Saskia

Wat hebben wij gesmuld... Ik vind sprutjes normaal niet lekker, maar op deze manier ging het prima. Ons zoontje van 2 en paps vinden spruitjes wel lekker, maar vonden ze nu nog lekkerder..De borden waren leeg!

Deze topper blijft op onze weeklijst staan!

Saskia

Reactie van Nicole

Dit is een heerlijk gerecht. Mijn man zei zelf: de lekkerste manier hoe ik ooit spruiten gegeten heb. Dit recept gaan we absoluut vaker maken!

Reactie van Marjan

Wat een leuk recept! Ik ga het zeker uitproberen!

Reactie formulier