Menu Vind Restaurant
* donderdag 23 november 2017 *

Speculaaswafels met kaneelboter

Susan Aretz – Recepten

ontbijtsinterklaaswafels

Nog bijna voor ik ze op de foto had staan waren ze al bijna op. Zo hard gingen deze speculaaswafels, die ik maakte met het oog op Sinterklaas. Want zeg nou zelf, speculaas kun je wel op ieder moment van de dag eten. Zeker als het in een wafel bij je ontbijt zit 😉

Oh en de kaneelboter voor op je warme wafel is optioneel, maar wel echt heel erg lekker voor erbij….

speculaaswafels_Smulpaapje

Voor 16-18 stuks

4 eieren
75g witte basterdsuiker
100g donkere basterdsuiker
250ml melk
350g bloem
3tl speculaaskruiden
mespunt zout
2tl bakingsoda
2tl bakpoeder
125ml zonnebloemolie

Voor de kaneelboter

60g zachte roomboter
½ tl kaneel
40g maplesyrup (of honing)

Verder nodig: mixer – wafelijzer – rooster

Speculaaswafels voor Sinterklaas

Mix de eieren 2 minuten met een mixer, zodat ze lichter van kleur en luchtig zijn. Voeg dan de beide suikers toe en mix dit een minuut mee, tot het is opgenomen. Dan de melk erbij en kort mixen. Meng de bloem met de kruiden, bakingsoda en bakpoeder en voeg die geleidelijk toe, terwijl je mixt. Tot slot de olie erbij en mix tot je een mooi glad beslag hebt. Verwarm je wafelijzer nu, tot ‘ie goed heet is.

Kaneelboter

Hiervoor meng je alle ingrediënten tot een gladde boter. Zet die in de koelkast om weer op te laten stijven. Je hebt nu je handen vrij om de wafels te bakken. Schep een juslepel beslag in je ijzer en bak volgens instructie van je eigen ijzer tot ze mooi goudbruin zijn. Haal eruit en laat op een rooster afkoelen en knapperig worden. Bak zo door tot je beslag op is. Serveer de wafels met de kaneelboter. Mmmmmmmm!

Wafels bewaren - invriezen

Met dit recept maak je behoorlijk veel wafels, maar gelukkig zijn ze goed in te vriezen. Je kunt ze vanuit de vriezer zó bevroren in je broodrooster opwarmen en weer een ochtend genieten van al dit lekkers!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier