Menu Vind Restaurant
* woensdag 13 november 2019 *

Speculaas eierkoeken

Susan Aretz – Recepten

bakkensinterklaaszoet

In een periode waarin je al behoorlijk wat zoetigheid eet is een luchtige maar toch super smakelijk tussendoortje volgens mij wel welkom. Samen met mijn dochter maakten we deze speculaas eierkoeken.

Die maak je in minder dan 10 minuten en gaan ook nog eens minder dan 10 minuten de oven in. Super leuk dus om in de aanloop naar pakjesavond een keer samen te maken!

Speculaaseierkoeken Smulpaapje

Ingredienten voor de speculaas eierkoeken *

75g donkere basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren (L)
125g zelfrijzend bakmeel
2tl speculaaskruiden

Bakplaat met bakpapier – mixer – oven voorverwarmen 200C (hetelucht)

Recept voor de lekkerste eierkoeken

In een kom gaan de beide suikers en de eieren en met een mixer (of in je standmixer) klop je die nu in 5-6 minuten helemaal luchtig. Niet minder lang kloppen, dit maakt namelijk echt het verschil. Zeef hierbij het bakmeel en de kruiden en spatel die voorzichtig door het eiermengsel. Je wilt zoveel mogelijk lucht behouden

Zelfgemaakte speculaas eierkoeken

Dit doe je in z’n geheel, zo gelijkmatig mogelijk, op de bakplaat en bak dit in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna op het aanrecht even afkoelen. Met een ringsteker of een dun glas snijdt je nu rondjes uit het deeg. De kruimels mag je natuurlijk meteen opsnoepen 😉 Lekker met een glas chocomelk erbij.

* de hoeveelheid eierkoeken is een beetje afhankelijk van hoe groot de steker is die je gebruikt.

speculaaseierkoeken_Smulpaapje

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier