Menu Vind Restaurant
* vrijdag 10 januari 2020 *

Spaghetti Puttanesca

Susan Aretz – Recepten

pastatomatenvegetarisch

Een traditionele Italiaanse pastasaus die je toch ook weer op heel veel manieren kunt maken. Ik kies voor de iets mildere optie, zodat de kinderen gewoon mee kunnen eten. Maar voeg gerust een chilipepertje toe als je dat lekker vindt.

Het fijne vind ik ook dat je deze pasta maakt met grotendeels voorraadkastingrediënten. Makkelijk, snel klaar én lekker betaalbaar. Een ideale pasta na de dure decembermaand!

Pasta puttanesca Smulpaapje

Spaghetti puttanesca voor vier personen

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1el neutrale olie
3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
175g vleestomaat, in blokjes
1tl gedroogde oregano
1 blik San Marzano gepelde tomaten
75g zwarte olijven, gehalveerd
60g kappertjes (afgespoeld)
350g spaghetti, al dente gekookt

Snelle pastasaus met tomaat

Fruit de ui en knoflook in de warme olie aan, een minuut of vijf. Voeg dan de ansjovisfilets toe en laat die in de warme olie smelten. Dan mag de vleestomaat erbij, die je op hoger vuur 5 minuten meebakt. Voeg nu de tomaten uit blik, olijven en kappertjes toe, bestrooi met oregano en laat alles 15-30 minuten inkoken. In de laatste 8 minuten kook je de pasta beetgaar.

Breng je saus op smaak met (matig!) zout en lekker wat zwarte peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Let op:

Vanaf medio februari gaan Smulpaapje en Carpefckndiem.nl samenwonen op SusanAretz.nl

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier