Menu Vind Restaurant
* woensdag 13 februari 2019 *

Spaghetti met romige citroenkip

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodkippasenpasta

Dit is zo’n schandalig lekkere pasta, die wil je gewoon écht een keer gemaakt hebben. Doordeweeks lekker snel klaar, maar je kunt ‘m ook meer dan prima met een feestelijke gelegenheid op tafel zetten. Multifunctioneel dus!

Zorg dat je alles klaar hebt staan, want je wilt de spaghetti serveren zodra ‘ie klaar is. En pasta wacht op niemand 😉

spaghetti met citroenkip Smulpaapje

Voor vier personen

2 dubbele (scharrel) kipfilets
zout & peper
250g champignons, in plakjes
1el neutrale olie
1 rode ui, in dunne ringen
200ml slagroom
1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
rasp van 1 citroen
sap van ½ citroen
knoflookpoeder, naar smaak
platte peterselie, fijngesneden
300g spaghetti

Kip in romige citroensaus

Zet een grillpan op het vuur en verhit die goed voor. Kruid je kipfilets met zout en peper en gril die, 10-15 minuten, in de grilpan tot ze goudbruin gestreept en nét gaar zijn. Laat dan even rusten onder wat aluminiumfolie. In de tussentijd zet je een pan kokend water op. Kook hierin de spaghetti in 8-9 minuten beetgaar.

Spaghetti met romige kip

Bak de champignons in de hete olie op hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg in de laatste minuut de rode ui toe en bak mee. Kruid met vadouvan, citroenrasp en knoflookpoeder. Schep om en voeg dan de slagroom toe. Vuur lager, maar laat wel pruttelen. Tot slot het citroensap erbij. Breng verder op smaak met zout en peper.

Snelle pasta met kip

Snijd de kipfilet in reepjes. Doe spaghetti in een diep bord en daarover heen gaat de roomsaus met champignons. Daarop gaat de kip. Bestrooi met peterselie. Smullen maar!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier