Menu Vind Restaurant
* woensdag 23 januari 2019 *

Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Susan Aretz – Recepten

dinerfastfoodsoep

Sommige gerechten bedenk je in je hoofd en als ze dan in de praktijk nog lekkerder zijn dan je had gedacht dan kan ik daar zó blij van worden. Zo ook deze soep. Ik wilde graag weer een echte maaltijdsoep maken en dit was het resultaat.

Rokerige chorizo, eenvoudige maar goedvullende cannellini bonen en crunch door de cavolo nero. Stukje brood erbij en klaar ben je!

Spaanse soep Smulpaapje

Voor 4-6 borden maaltijdsoep

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 winterpeen, in kleine blokjes (ongeveer 125g)
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (à 150g), velletje eraf en in blokjes (ik gebruikte het merk Argal, via AH)
½ tl gerookt paprikapoeder (wil je een intensere smaak, gebruik dan een hele theelepel)
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (à 400g)
200g cavolo nero (palmkool), harde stukjes verwijderd
1 blik cannellini bonen (à 400g) afgespoeld en uitgelekt
sap van ½ citroen
versgemalen peper & zout naar smaak

Gevulde maaltijdsoep met bonen

In een grote (soep)pan verwarm je de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Voeg de winterpeenblokjes toe en fruit 5 minuten mee. Dan de chorizo erbij, vuur iets hoger, bestrooi met paprikapoeder en bak een paar minuutjes mee.

Spaanse soep met chorizo

Nu gaat de bouillon, het water, de tomaat en de cavalo nero erbij. Warm alles goed door, tot de cavolo nero beetgaar is. Voeg nu de bonen toe en breng alles op smaak met citroensap, zout en peper. Als de soep door en door warm is serveer je ‘m met een knapperig stuk (Turks) brood.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier