Menu Vind Restaurant
* woensdag 10 april 2019 *

Spaanse aardappeltortilla met chorizo en manchego

Susan Aretz – Recepten

aardappeldinerlunchsamenwerking

samenwerking - Dit is zo’n ideaal gerecht om voor te bereiden voor drukke(re) dagen of juist als je onderweg bent. Want je maakt het geheel klaar en laat het daarna afkoelen, aangezien je deze aardappeltortilla juist koud (of op kamer temperatuur) eet.

In minder dan een half uur is de tortilla klaar en waan je je in een Spaanse tapasbar, waar dit gerecht vaak in blokjes als tapa wordt geserveerd. Wij aten ‘m als avondmaaltijd, met een lekkere salade erbij. Kortom, een recept dat multi-inzetbaar, maar vooral heel erg lekker is!

Aardappeltortilla_Smulpaapje

Aardappeltortilla voor vier personen, als maaltijd

450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas, de helft geraspt en de andere helft in kleine blokjes
3 lenteuitjes, fijngesneden
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 teen knoflook, geraspt of uitgeperst
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom
zout en peper

verder nodig: ovenvaste koekenpan – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Spaanse aardappeltortilla met chorizo

Bak de chorizo, in een hete koekenpan met de olie, drie minuten op medium vuur. Daarna mogen de lente ui en knoflook bij de chorizo en die bak je 1 minuut mee. Voeg dan de paprikablokjes toe en bak die dan ook nog een minuutje mee. Nu de aardappelpartjes erbij, bestrooi met paprikapoeder en bak alles nog drie minuten.

Tortilla met aardappel

Klop in de tussentijd de eieren los met de slagroom. Bestrooi de aardappels dan met de kaasblokjes en giet het ei/slagroommengsel erover. Vuur iets lager en tien minuten de onderkant zachtjes laten garen. Strooi er dan de geraspte kaas over en zet de hele pan in de voorverwarmde oven. Zet de grillstand van de oven nu ook aan en laat alles daar ongeveer 10 minuten onder staan tot de bovenkant mooi goudbruin en gaar is.

Spaanse tapas of lichte maaltijd

Haal de pan (met vuurvaste ovenhandschoenen, want heet!) uit de oven en laat op het aanrecht afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de randen voorzichtig los en de tortilla in stukken. Serveer de tortilla als lunch of lichte maaltijd, met vers knapperig brood erbij. Of snijd, zoals in Spanje, in blokjes en serveer bij de borrel.

Meer aardappelrecepten

Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier