Menu Vind Restaurant
* zaterdag 3 juni 2017 *

Snelle ovenpasta met broccoli en courgette

Emma van der Deijl – Recepten

courgettedinerovenschotelpasta

Deze mac&cheese is bij ons thuis een klassieker. Veel sneller klaar dan de klassieke versie met béchamelsaus, met meer groenten en veel lichter. Door pesto te gebruiken, wordt de ovenpasta rijk van smaak.

Zelfs de kleinste eters zijn dol op dit gerecht, getuige dit citaat van vrienden van ons die zeiden: "dit is een recept dat enorm in de smaak valt bij onze peuterpuber, zo gaan de broccoli en bloemkool er wél in.”

 

MacCheese Emma

voor 4 personen

400g korte pasta, bijvoorbeeld penne of schelpjes
2 el neutrale olie
1 grote of 2 kleine broccoli(‘s), in roosjes
1 grote of 2 middelgrote courgette(s),in halve plakjes
zout en peper
200g crème fraîche
4el groene pesto - die kun je heel makkelijk ook zelf maken
125g geraspte oude kaas

verder nodig: ovenschaal - oven op grillstand of 200C (afhankelijk van hoe je het gerecht maakt)

Jij kiest hoe het je maakt!

Voor de bereiding van deze ovenpasta kun je kiezen: ofwel je bereidt het gerecht voor, dan moet het best een tijdje in de oven, maar in die tijd heb jij lekker je handen vrij. Of je maakt het om direct daarna op te eten, dan gaat de pasta onder de grill en zit je binnen een half uurtje aan tafel. De keus is aan jou!

Zo maak je Mac&Cheese

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een wok of koekenpan op middelhoog vuur de olie. Bak hierin de courgette en de broccoli al omscheppend in ongeveer 10 minuten, tot ze mooie bruine plekjes beginnen te krijgen. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

Giet de pasta af en doe deze in de ovenschaal. Doe de gebakken groenten erbij. Doe ook de crème fraîche en de pesto in de ovenschaal. Schep alles goed door elkaar. Strijk het oppervlak een beetje glad en bestrooi met de geraspte kaas.

Efficient koken of meteen aan tafel?

Nu kun je kiezen: de ovenschaal in de koelkast bewaren tot een half uur voor je wilt gaan eten. Bak de ovenpasta dan in 30 minuten op 200C, tot de korst mooi goudbruin kleurt. Wil je meteen aan tafel, zet de ovenschaal dan onder de grill op de hoogste stand, tot de kaas gesmolten is en mooi bruin kleurt. Dat duurt hooguit 10 minuten.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier