Menu Vind Restaurant
* dinsdag 16 juli 2013 *

Smulpaapje kookt! - Spaghetti met kluifstokjes

Susan Aretz – Recepten

italiaanspasta

Deze keer kookt Smulpaapje samen met gastredacteur Little Flow. Priscilla Kranenborg & Linda Wit begonnen deze site, die volledig in het teken staat van gezond en lekker eten voor kleine kinderen. Little flow wil ouders bewust maken, gezonde alternatieven bieden, dagelijkse inspiratie voor wat op tafel komt en leuke recepten, En vandaag delen zij  een heel smakelijk recept met ons!

Met het gebruik van een paar nieuwe ingeredienten, in plaats van waar je misschien gewend mee bent te koken, maak je weer een heel verrassend nieuw pastagerecht. Voor een vegetarische variant laat je de kluifstokjes achterwege. Of varieer door een vissoort te gebruiken, die je makkelijk aan een stokje rijgt. Eet smakelijk!

Benodigdheden voor vier personen

400 gram spelt spaghetti
250 ml (geiten) cremefraiche
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 bosuitje gesnipperd 
1 courgette fijngesneden
1 prei heel fijngesneden
225 gram (biologische) runderlapjes

Bereiding

Fruit het uitje samen met de knoflook in olijfolie, voeg de prei en daarna de courgette toe. Even 10 minuten zacht laten door pruttelen en voeg dan de (geiten) cremefraiche toe.

En verder

Kook ondertussen de spelt spaghetti en bak de runderlapjes aan beiden kant 2 minuten. Giet de spaghetti af en meng de groenten met cremefraiche hierdoorheen. Snij de runderlapjes in stukjes en prik ze aan een stokje. Eerst de spaghetti opeten en dan lekker laten kluiven!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier