Menu Vind Restaurant
* dinsdag 24 september 2013 *

Smulpaapje kookt! - Appel muesli ontbijtje

Susan Aretz – Recepten

appelhavermoutontbijt

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij vallen vaak terug op de standaard ontbijtingrediënten door de week. Geen tijd, haast om bijtijds de deur uit te komen, gebrek aan fantasie zo 's morgens vroeg. Maar tegelijkertijd wil je ook wel eens wat anders eten dan de reguliere pap of boterham met kaas. Daarom deze week in Smulpaapje kookt! een makkelijk recept voor een ontbijtje dat alleen maar lekkerder wordt gedurende de nacht!

Als je 's ochtends aan havermout wilt beginnen zul je daar wat tijd voor nodig hebben. Havermout is een heerlijk, voedzaam en vullend ontbijt, maar als je het niet even laat staan of verwarmt blijven de vlokken stug en niet lekker. Dit ontbijtje maakt je 's avonds in vijf minuten klaar en daarna laat je het gewoon staan. Hoe makkelijk is dat? Het enige wat je dan 's ochtends nog hoeft te doen is wat extra fruit en/of noten erdoor te doen en je bent er al!

Wat heb je nodig?

(recept is voldoende voor 2 kinderen of 1 volwassene)

75g havermoutvlokken
flinke scheut appelsap (ongeveer 150ml) - liefst ongefilterd, ik gebruikte Innocent appelsap
snufje kaneel
optioneel: handje rozijnen - noten - vers fruit

Fast food mèt smaak

Doe de havermoutvlokken in een grote kom en giet daar de appelsap overheen, tot de vlokken nèt onder staan. De vlokken nemen gedurende de nacht de appelsap op en gaan uitzetten. Bestrooi met een beetje kaneel en doe de rozijnen erdoor. Laat het nu afgedekt op het aanrecht gedurende de nacht staan. Als je het in de koelkast zet haal het dan 's ochtends op tijd eruit, zodat je het op kamertemperatuur kunt eten.Te koud is het niet lekker!

's Ochtends voeg je nog wat vers fruit toe en eventueel wat gehakte noten. Eet smakelijk!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier