Menu Vind Restaurant
* woensdag 24 april 2013 *

Smulpaapje kookt! – Kruidkoek

Susan Aretz – Recepten

bakkencakeontbijtzoet

Tussendoortjes zijn heel goed zelf te maken en op die manier heb je ook nog eens zelf in de hand wat je kinderen binnen krijgen. Deze kruidkoek, die qua smaak het midden houdt tussen ontbijtkoek en cake, is een mooi voorbeeld daarvan.

Minimale hoeveelheid aan suiker, maar door het gebruik van verschillende specerijen wel maximale smaak. En het mooiste van alles is dat ie zò klaar is. Probeer maar!

Ingrediënten

400g zelfrijzend bakmeel
50g bruine suiker
100g honing
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen koriander
1 tl kaneel
200 ml melk

Verwarm je oven voor op 150C. Meng alle ingrediënten in een kom, je houdt een deeg over dat wat kleverig en compact blijft door het gebruik van de honing, maar dat hoort zo. Vet een cakeblik in, of bedek ‘m goed met bakpapier. Doe daar het deeg in en een strijk het een beetje glad. Je kunt er wat geschaafde amandelen overheen strooien, maar zonder is de koek net zo lekker!

Bak de kruidkoek een uur op 150C. Laat ‘m daarna iets afkoelen voor je ‘m uit het blik haalt en verder laat afkoelen. Vers en net afgekoeld is ‘ie het allerlekkerst, maar heb je wat plakken over dan kun je die prima invriezen voor later!

4 reacties

Reactie van Linda

Kan ik evt bloem en bakpoeder gebruiken? Heb geen zelfrijzend bakmeel meer in huis

Reactie van Smulpaapje

dat kan altijd, je hebt voor 400g bloem ongeveer 13g bakpoeder nodig.

Reactie van Dewi

Hoi Susan,

Ik worstel al een tijdje met het bewaren van je recepten als ik ze tegenkom. Ik gebruik daarvoor het liefste Pinterest maar dat gaat niet zo goed bij webpagina's zonder foto's. Weet je misschien al lang maar zo niet dan bij deze ;-)

Reactie van Smulpaapje

Klopt, dat is inderdaad lastig. En vooral de oude recepten zijn nog niet allemaal - in het recept zelf - voorzien van foto's. Ik heb dit recept meteen voorzien van een foto, en zal proberen zoveel mogelijk de oudere recepten van foto te voorzien.

Reactie formulier